Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff verwijst Antonelli-geruchten naar de prullenbak: "Doet hem geen goed"

Zien we Andrea Kimi Antonelli binnenkort in een Formule 1-auto? Er ligt inmiddels een dispensatieverzoek bij de FIA voor de Italiaan, maar volgens Toto Wolff komt dit alles nog veel te vroeg.

Antonelli Mercedes test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG Formule 1 Team

Tijdens de Grand Prix van Miami kwam naar buiten dat de FIA een dispensatieverzoek heeft binnen gekregen aangaande de super licentie van Andrea Kimi Antonelli. Het Italiaanse supertalent van Mercedes beschikt over het benodigde aantal superlicentie-punten om in de koningsklasse van de autosport te racen, maar voldoet nog niet aan de 'Verstappen-regel'.

Nadat Max Verstappen in 2015 als zeventienjarige zijn debuut maakte in de Formule 1, stelde de FIA een regel in, waardoor coureurs voortaan eerst achtienjaar of ouder moesten zijn én over een geldig rijbewijs in het land van herkomst moesten beschikken, alvorens zij in de Formule 1 mochten rijden.

Aan die eerste regel voldoet Antonelli voorlopig nog niet. Pas op de zondag tijdens de Grand Prix van Nederland wordt de Italiaan achttien. En dan nog dat andere hekel punt: het rijbewijs. In Italië mag je pas vanaf je achttiende een rijbewijs halen. En dus lijkt ook dat voorlopig uitgesloten voor de Mercedes-junior. 

"Geen aanvraag van Mercedes"

Toch heeft de dispensatieaanvraag de geruchtenstroom weer verder aangewakkerd. Toto Wolff kan niets met die verhalen en wil vooral rust rondom zijn protogé: "Er gaan steeds meer verhalen rond over Kimi, maar die doen hem geen goed."

"Hij moet zich concentreren op zijn Formule 2-carrière en op de testdagen die we met hem doen. Dit om hem op snelheid te brengen," aldus Wolff. "Wij hebben dan ook geen enkel verzoek bij de FIA neergelegd om hem eerder naar de F1 te halen."

Dan blijft nog wel de vraag over, maakt hij kans om Lewis Hamilton in 2025 op te volgen bij de zilverpijlen. Ook daar wil Wolff nog geen uitspraken over doen. Volgens de Oostenrijker is er nog geen prioriteit om een nieuwe coureur aan te kondigen: "Wij gaan de beslissing over ons lege stoeltje pas over een paar weken, zo niet maanden maken."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco