Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff: "Vlak Verstappen niet uit, maar Mercedes heeft de beste line-up"

In 2024 moeten Lewis Hamilton en George Russell Mercedes weer aan overwinningen gaan helpen. Teambaas Toto Wolff heeft het volste vertrouwen in zijn line-up, zo vertelt hij in een interview met RacingNews365.

Hamilton Russell Silverstone
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het verhaal van Mercedes is inmiddels welbekend. Het team uit Brackley domineerde de Formule 1 tussen 2014 en 2020, waarna ze twee jaar geleden op een bizarre wijze de rijderstitel aan Max Verstappen moesten laten. Sindsdien zijn de goede prestaties opgedroogd. Mercedes heeft het lastig met de nieuwe generatie auto's en krijgt het voorlopig niet voor elkaar om Red Bull uit te dagen. Met Lewis Hamilton en George Russell beschikt het team echter wel over twee sterke coureurs, wat soms alleen maar tot meer frustratie leidt. Zij verdienen toch een goede auto?

2024 moet daarom het jaar van de ommekeer gaan worden. Mercedes stapte gedurende het afgelopen seizoen af van het radicale zero sidepod concept en wil met een volledig nieuwe bolide weer mee gaan doen om overwinningen en titels. Mercedes-teambaas Toto Wolff stelt in een interview met een selecte groep media, waaronder RacingNews365, dat het niet aan de coureurs zal liggen, want hij vindt dat Hamilton en Russell de besten zijn.

"Ja, als wij ze de juiste auto geven", stelt Wolff desgevraagd. "Ik denk dat er ook een paar anderen zijn. Je kan Max Verstappen niet uitvlakken, want hij is al een van de beste coureurs. Maar als wij Lewis en George een goede auto geven, zullen we er ook staan."

"Iedereen heeft feedback nodig"

Op de vraag of Russell, die dit jaar te kort kwam ten opzichte van Hamilton, in de winter weer een stapje moet zetten, verwijst Wolff naar gesprekken binnen het team. "We hebben goede gesprekken en iedereen heeft feedback nodig. George beschikt over een sterk karakter en kwam heel goed uit de zomerstop. Hij veranderde zijn aanpak een beetje en dat ging goed, maar daarna sloeg dat om en presteerde Lewis weer op een buitengewoon niveau."

Wolff denkt dat de verschillen in momentum blijven bestaan en wijst daar een bijzondere reden voor aan. "Je zal de prestatieverschillen blijven zien van circuit tot circuit. Dat komt door de fragiele bolides. Je kan uit een goed weekend komen en ineens een slechte beleven. "

Of Russell soms wat steun nodig heeft? "Iedereen wil soms een arm om zich heen. In mijn geval doet mijn vrouw dat. Maar iedere topatleet heeft het nodig, iedereen", sluit Wolff af met een knipoog.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"