Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff vreest het ergste Verstappen-scenario: "Helaas is dat mogelijk"

Een nieuw F1-seizoen is gestart, maar de dominantie van Red Bull en Max Verstappen is nog lang niet ten einde. Dat is wel gebleken tijdens de eerste race van het seizoen, want Verstappen won met een ruime marge. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, ziet de bui al hangen voor de rest van het jaar.

XPB 1262020 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De eerste overwinning van het jaar is alweer een feit voor Max Verstappen. En tijdens de Grand Prix van Bahrein pakte hij ook gelijk zijn vijfde Grand Slam. Hij startte vanaf pole, veroverde de snelste ronde, reed alle rondjes aan de leiding en pakte logischerwijs de overwinning in Bahrein.

Het is zege nummer 55 voor de drievoudig wereldkampioen en het gat naar de nummer twee, Sergio Perez, was meer dan 22 seconden. Een zeer dominante start van het jaar dus voor Verstappen. Vorig jaar won hij 19 races en waren er twee zeges voor Perez. Er was slechts één race waarin er geen Red Bul-coureur won: de Grand Prix van Singapore. Ferrari-coureur Carlos Sainz wist te profiteren van een weekend waarin Red Bull niet thuis gaf.

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, ziet het zomaar gebeuren dat Verstappen meer dan 19 races gaat winnen in 2024. Op de vraag of een clean sweep, oftewel het winnen van alle 24 races in dit seizoen, een mogelijkheid zou zijn voor Verstappen, zegt Wolff het volgende. "Helaas is dat mogelijk. Je moet zijn prestatieniveau erkennen, dat is erg sterk."

Mercedes kan beter

Toch kan Mercedes beter, benadrukt Wolff. "De drie testdagen en de donderdag en vrijdag van het raceweekenden verliepen goed. De race startte volgens plan op de zachte band, maar daarna moesten we de motor terugschroeven omdat hij gekoeld moest worden. We weten nog niet waarom."

"Williams, ons klantenteam, had hetzelfde probleem, maar Aston Martin en McLaren niet. Dus dat kwam onverwachts. Dan haal je drie à vier tienden uit je motor en moet je ook nog gaan liften en coasten. Dan haal je 0,6 seconden minder uit je auto dan wat mogelijk is, dus dat was niet heel leuk."

Toch is Verstappen niet bij te halen. "Max was van een andere planeet, met een extraordinaire performance. Maar achter hem, denk ik dat de groep met Ferrari, Mercedes en McLaren ongeveer van hetzelfde niveau waren. We moeten naar onszelf kijken, onze problemen oplossen en ons raceweekend beter managen. Dan kunnen we met Ferrari en McLaren strijden."

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"