Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff waarschuwt Verstappen: "We gaan maximaal in de aanval"

Mercedes-teambaas Toto Wolff zag Lewis Hamilton een belangrijke stap zetten in de titelstrijd. De Brit dichtte het gat met Max Verstappen tot acht punten.

Met Lewis Hamilton al grote winnaar aan de ene kant en Valtteri Bottas die uitviel aan de andere kant, kende de race voor Toto Wollf en Mercedes twee gezichten. Red Bull liep fors in, in het WK bij de constructeurs, maar bij de coureurs heeft Hamilton alles nog in eigen hand. "Het eerste gevoel is bitterzoet," vertelde Wolff na de race aan Sky Sports F1. "Beide kampioenschappen zijn nu zo belangrijk. Lewis was geweldig, dat ene puntje is een beetje vervelend, maar het is geweldig dat hij de race heeft gewonnen. En het goede nieuws is dat de auto echt snel is en op een gelukkige plek leek. "Hij controleerde de race van voren en dat is een goede indicatie voor wat komen gaat in Saudi-Arabië en Abu Dhabi."

Wolff zal niet wakker liggen van titelverlies

De titelstrijd gaat zeer waarschijnlijk pas in beide kampioenschappen beslist worden in de laatste race. Verstappen kan in Saoedi-Arabië kampioen worden, maar dan moet Hamilton buiten de punten eindigen. Wolff zegt blij te zijn dat de titelstrijd zo heeft uitgepakt: "Als je vooraf tegen ons had gezegd dat we mee zouden doen tot in Saoedi-Arabië of de laatste race, dan hadden we daarvoor getekend." "Ik denk dat we met achterstand begonnen, we waren gewoon niet goed genoeg. Het liep niet zoals wij wilden en dat moet je dan soms op de koop toenemen. Degene die het kampioenschap wint, die verdient het kampioenschap ook." "Het verliezen van de titel kost me wel een slapeloze nacht, of twee", erkent Wolff. "Het zou vervelend zijn, maar we kunnen dat wel aan. Het zou niet het einde van de wereld betekenen en dan zullen we sterker terugkomen volgend seizoen en alle seizoenen die hierna volgen." Het plan van Wolff is duidelijk: "We moeten druk zetten, maximaal aanvallen. We moeten inhalen en punten goed maken en dat is precies wat we gaan doen!"

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden