Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Wolff weigert medewerking aan 'onvoorspelbare F1'

Het Formule 1-seizoen is slechts vijf races oud, maar Mercedes heeft nu al een grote voorsprong op directe concurrenten Red Bull en Ferrari. Tot nog toe wisten Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hun directe rivalen tijdens alle races met speels gemak achter zich te houden. Mercedes-teambaas Toto Wolff erkent dat dit voor de toeschouwers geen fijne ontwikkeling is, maar weigert zich aan te passen."

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Als reactie op de vraag van RacingNews365 over de Mercedes-hegemonie zegt Toto Wolff te begrijpen dat veel toeschouwers het liever anders zien: "Als neutrale fan wil je zoveel mogelijk onvoorspelbaarheid zien in de sport. Neem bijvoorbeeld de inhaalslag van Liverpool tegen Barcelona in de Champions League. Dat vond iedereen prachtig."

De Oostenrijker stelt eveneens dat de Duitse renstal niets aan haar aanpak zal veranderen: "We willen ons dag in dag uit verbeteren en zo goed mogelijk presteren. Op dit moment valt alles op zijn plaats, wat voor ons als team prachtig is."

"Vanuit het Mercedes-oogpunt zullen we een onvoorspelbare sport natuurlijk nooit nastreven", gaat Wolff verder. "Elk persoon binnen het team is gemotiveerd om het team naar een nog hoger niveau te tillen. We kunnen onszelf niet anders opstellen en afvragen of onze dominantie goed is voor de Formule 1. Zo werkt het simpelweg niet."

Met medewerking van Joe van Burik.

3 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen