Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff wijst belangrijk Mercedes-voordeel voor GP België aan

Bij Mercedes overheerst het optimisme na de sterke prestaties van de afgelopen weken. Teambaas Toto Wolff hoopt dat de Zilverpijlen die lijn kunnen voortzetten in België.

Hamilton Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een matige seizoenstart is Mercedes weer helemaal terug. In Oostenrijk en Groot-Brittannië werden zeges gepakt, terwijl Lewis Hamilton tijdens de laatste race in Hongarije naar de derde plaats reed. De Zilverpijlen kwamen dan wel duidelijk snelheid tekort ten opzichte van McLaren, maar het optimisme overheerst. Teambaas Toto Wolff blikt vooruit op de Grand Prix van België en denkt dat Mercedes wederom beter voor de dag zal komen.

"We gaan na vijf podiumplaatsen op rij aan de laatste race voor de zomerstop beginnen", vertelt Wolff. "We willen dat momentum dan ook behouden en de eerste helft van het seizoen sterk afsluiten. De topteams staan echter dicht bij elkaar, dus we zullen op ons best moeten zijn om dat voor elkaar te krijgen. Hoewel we wat snelheid missen in vergelijking met sommige concurrenten, blijven we de prestaties van de auto verbeteren. Dat is bemoedigend, al is het nog niet genoeg om elk weekend consequent voor de overwinning te strijden. Wel doen we vaker mee voor een plaats in de top drie."

De teambaas ziet een belangrijk voordeel voor Mercedes in België: de temperatuur. "Het weekend in Hongarije was niet eenvoudig. We kwalificeerden ons niet goed (met Russell red.) en hadden zo veel werk te verzetten. Op zondag hebben we echter hard geracet en solide punten gescoord. Dat Lewis zijn 200e podiumplaats pakte, is een geweldige prestatie. Het was ook positief om te zien hoeveel stappen we hebben gezet in warme omstandigheden. Het kan wel nog beter. De race op Spa wordt echter een andere uitdaging dan Boedapest. Met koelere temperaturen en een veel snellere lay-out wordt het interessant om te zien hoe de W15 presteert ten opzichte van onze rivalen."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'