Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff: "Zelfs Newey zou het moeilijk vinden om onze problemen op te lossen"

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zich uitgesproken over het vertrek van topontwerper Adrian Newey bij Red Bull Racing. Ook gaat hij in op een mogelijke komst van Newey naar het team uit Brackley.

Wolff Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na bijna twintig jaar bij Red Bull Racing te hebben gewerkt, vertrekt Adrian Newey begin 2025 bij de Oostenrijkse renstal. De topontwerper wordt vooral gelinkt aan Ferrari, maar ook Aston Martin wordt genoemd als mogelijke nieuwe bestemming voor Newey. Of gaat de 65-jarige Brit dan toch met pensioen?

Een team dat niet zo vaak wordt genoemd als mogelijke nieuwe werkgever is het team van Mercedes. De teambaas van het team uit Brackley, Toto Wolff, krijgt de vraag bij Sky DE of de mogelijke komst van Newey een thema is bij Mercedes. "Dat kun je nooit zeggen. Hij is natuurlijk een ongelooflijke engineer. Maar op dit moment zou zelfs de grootste tovenaar het waarschijnlijk moeilijk vinden om onze problemen op te lossen", zo stelt Wolff.

Daarna gaat de teambaas van Mercedes nog in op een gesprek dat hij had met Red Bull-adviseur Helmut Marko in Miami. De twee lijken weer nader tot elkaar te komen. "Uiteindelijk zijn we allebei Oostenrijkers en blijven we bij elkaar, zelfs als er stevige meningsverschillen tussen zitten. Maar we hebben, laten we zeggen, een gemeenschappelijke, zeer sterke mening over verschillende dingen die zich de afgelopen maanden hebben voorgedaan. Daar hebben we gewoon onze gedachten over uitgewisseld", is het enigszins cryptische antwoord van Wolff.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco