Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Wolff ziet Red Bull ineenstorten, maar blijft alert

Dat Red Bull het momenteel lastig heeft, is een understatement. Voor het eerst in twee jaar moest het team van Max Verstappen de leiding in het constructeurskampioenschap afstaan. Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet Red Bull echter nog wel terugkeren dit seizoen.

XPB 1189079 Hi Res 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Schommelingen in prestaties van een Formule 1-team zijn van alle tijden. Maar zo erg als het verschil bij Red Bull nu is, is toch wel opmerkelijk. Je zag dat McLaren vorig jaar bij de GP van Oostenrijk het licht zag en sindsdien een stijgende lijn heeft te pakken die ze nu zelfs voorbij Red Bull heeft gebracht.

Wie aan het begin van het seizoen zou hebben gezegd dat Red Bull zo ineen zou storten, zou voor gek worden verklaard. Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff zag het niet aankomen. "In het begin van het seizoen zou je zeggen dat het weer een eenvoudig Verstappen/Red Bull-kampioenschap zou worden. Maar die dominantie is ingestort, zoals het er nu voorstaat", legt Wolff uit aan de media in Bakoe, waaronder RacingNews365.

Maar volgens Wolff kan Red Bull zomaar weer terugkeren aan de top. "Schrijf ze nooit helemaal af. Voor de zomer waren ze mede het snelste team en nu misschien het derde, vierde team. Ik weet niet of elke regelwijziging dit zou veroorzaken, maar de specifieke regels met het grondeffect in relatie tot de banden, kunnen je zomaar de afgrond in duwen, of juist ervoor zorgen dat je terug aan de top komt."

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"