Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Zeer positieve Verstappen ziet belangrijk voordeel in strijd met McLaren

Max Verstappen kende een uitstekende eerste dag in Oostenrijk. De Nederlander kreeg tijdens de vrije training te maken met problemen, maar sloeg héél snel terug. De sprintrace start hij dan ook vanaf poleposition. Iets waar de regerend wereldkampioen erg naar uitkijkt.

Verstappen sprint pole Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een dag met twee gezichten voor Max Verstappen. Tijdens de eerste vrije training werd de Nederlander opgeschrikt door een probleem met zijn auto, maar dit was al vrij snel opgelost. In de sprintkwalificatie ging alles vervolgens van een leien dakje. De regerend wereldkampioen pakte met overmacht poleposition, maar voorziet wel een mooi gevecht met McLaren tijdens de sprintrace.

"Het was een zeer positieve dag," aldus Verstappen. "We begonnen de dag er goed en zaten meteen in een prima ritme. Er was een klein probleempje met een sensor, maar dat hebben we gelukkig snel kunnen fixen."

"De auto was erg sterk in de kwalificatie en ik kon meteen pushen. Er zijn altijd plekken waar we nog kunnen verbeteren, dus daar gaan we vanavond naar kijken. Maar dit was zeker een goede start van het weekend", aldus een positieve Verstappen.

McLaren is opnieuw snel

Toch heeft Verstappen zaterdag twee McLaren-coureurs achter hem staan. Daar waakt Verstappen wel voor: "Wanneer iedereen tot het gaatje gaat, zie je dat McLaren uiteindelijk weer achter mij staat. Dus zij zijn zeker snel."

Toch weet Verstappen waar de sleutel tot succes ligt voor hem en Red Bull: "Wij lijken snel in de hogesnelheidsbochten en dat is fijn op dit circuit. Hopelijk kunnen we dat morgen vasthouden. Maar natuurlijk gaat de sprintrace ons ook een goede indicatie geven over hoe de snelheid zal zijn in de race. Daar kijk ik naar uit."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verstappen tast in het duister: "Er moet iets raars aan de hand zijn geweest"