Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Vertrouwen is volledig terug bij Perez: "In China voor de maximale punten"

Drie tweede plekken en een P5. Dat zijn tot nu toe de resultaten van Sergio Perez in 2024. De teamgenoot van Max Verstappen is daar zeer tevreden mee en in China hoopt hij zijn eerste zege van het seizoen te pakken.

Perez Qualifying Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez staat na vier races 'gewoon' tweede in de stand om het wereldkampioenschap. De Red Bull-coureur reed drie keer naar de tweede plek, telkens achter winnaar Max Verstappen. In China hoopt de Mexicaan voor het eerst dit seizoen de zoete smaak van een overwinning te kunnen proeven, hoewel het voor hem de eerste keer wordt dat hij in een Red Bull op het circuit rijdt.

"Het is spannend om weer terug te keren in China, het voelt als heel lang geleden dat we hier voor het laatst waren (2019, red.). Ik heb nog nooit met een Red Bull op dit circuit gereden, dus dat wordt leuk", kijkt Perez vooruit. "Dit is een uitdagend circuit, maar ik denk dat we hebben laten zien dat we met de RB20 op de meeste plaatsen mee kunnen doen."

De laatste GP, die op Suzuka, heeft Perez vertrouwen gegeven om weer in een overwinning te kunnen geloven. "Japan heeft me echt laten zien hoeveel vertrouwen ik heb in deze auto en welke prestaties ik eruit kan halen op circuits waar ik het vorig seizoen moeilijk had. Ik ben deze week terug geweest in Milton Keynes (fabriek Red Bull, red.), waar ik hard heb gewerkt met mijn team om me voor te bereiden op de komende raceweekenden."

"Voorbereiding is heel belangrijk als je een sprintweekend hebt, omdat we zo weinig tijd in de auto krijgen om te oefenen. Het nieuwe format zal voor iedereen lastig te begrijpen zijn, maar het is voor iedereen hetzelfde. Mijn doel is om dit weekend zo dicht mogelijk bij de maximale punten te komen", sluit Perez optimistisch af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez