Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guanyu Zhou

Zhou: "De halo heeft mijn leven gered"

Guanyu Zhou had misschien wel een engeltje op zijn schouder toen hij zwaar crashte in de eerste bocht van de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij kan het ongeluk navertellen en hij maakt van de gelegenheid gebruik om de nodige partijen te bedanken.

Zhou crash Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Chinees Guanyu Zhou belandde na zijn zeer zware startcrash achter de bandenstapels op Silverstone. Daar zat hij enige tijd gevangen tussen het hek en de vangrails, maar hij was in ieder geval ongedeerd, iets wat moeilijk voor te stellen is als je de beelden terugkijkt.

Zhou weet dat hij geluk heeft gehad, maar weet ook wie hij moet bedanken voor het feit dat hij er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen: "Het was een zware crash en ik ben blij dat ik in orde ben", zo begint hij zijn terugblik op de crash. "De marshals en het medische team waren geweldig met hun snelle handelen. Ik ben ook de FIA en de Formule 1 dank verschuldigd voor al het werk dat men heeft gedaan en nog altijd doet om de veiligheid van onze auto's te verbeteren."

"Vandaag heeft de halo mij gered en dat toont aan dat alles wat we doen om de auto's te verbeteren daadwerkelijk effect heeft", zo vervolgt hij dankbaar. "Ik ben meer dan ooit gretig om weer het circuit op te gaan en om te doen wat ik graag doe. Ik ben fit en kijk uit naar de Grand Prix van Oostenrijk van volgende week."

Zhou richt zich ook tot de fans

Op social media laat Zhou nogmaals weten de marshals en het medisch personeel dankbaar te zijn, maar hij richt zich ook tot de fans. "Bedankt voor al jullie lieve berichten."

Ook George Russell krijgt een bedankje, nadat hij meteen na de crash poolshoogte ging nemen bij de Alfa Romeo-coureur. Zhou liet weten dat dit 'veel voor hem betekende' en bedankt de Brit.

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen