Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zhou: "De halo heeft mijn leven gered"

Guanyu Zhou had misschien wel een engeltje op zijn schouder toen hij zwaar crashte in de eerste bocht van de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij kan het ongeluk navertellen en hij maakt van de gelegenheid gebruik om de nodige partijen te bedanken.

De Chinees Guanyu Zhou belandde na zijn zeer zware startcrash achter de bandenstapels op Silverstone. Daar zat hij enige tijd gevangen tussen het hek en de vangrails, maar hij was in ieder geval ongedeerd, iets wat moeilijk voor te stellen is als je de beelden terugkijkt. Zhou weet dat hij geluk heeft gehad, maar weet ook wie hij moet bedanken voor het feit dat hij er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen: "Het was een zware crash en ik ben blij dat ik in orde ben", zo begint hij zijn terugblik op de crash. "De marshals en het medische team waren geweldig met hun snelle handelen. Ik ben ook de FIA en de Formule 1 dank verschuldigd voor al het werk dat men heeft gedaan en nog altijd doet om de veiligheid van onze auto's te verbeteren." "Vandaag heeft de halo mij gered en dat toont aan dat alles wat we doen om de auto's te verbeteren daadwerkelijk effect heeft", zo vervolgt hij dankbaar. "Ik ben meer dan ooit gretig om weer het circuit op te gaan en om te doen wat ik graag doe. Ik ben fit en kijk uit naar de Grand Prix van Oostenrijk van volgende week."

1543911977273131014

Hi everyone! Thank you all for the kind messages. I want to thank the marshals and the medical team at Silverstone, they were really fantastic. I’m keener than ever to get back on track, see you guys in Austria! — 周冠宇 | Zhou Guanyu 🇨🇳 (@ZhouGuanyu24) July 4, 2022

Zhou richt zich ook tot de fans

Op social media laat Zhou nogmaals weten de marshals en het medisch personeel dankbaar te zijn, maar hij richt zich ook tot de fans. "Bedankt voor al jullie lieve berichten." Ook George Russell krijgt een bedankje, nadat hij meteen na de crash poolshoogte ging nemen bij de Alfa Romeo-coureur. Zhou liet weten dat dit 'veel voor hem betekende' en bedankt de Brit.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024