Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guanyu Zhou

Zhou werpt licht op grootste angst nu F1-vertrek dreigt

Guanyu Zhou zit vooralsnog zonder stoeltje voor 2025 en het zal lastig worden om er nog een te vinden nu de rijdersmarkt langzaamaan op zijn plek valt, maar de Chinese coureur benadrukt in een interview met RacingNews365 dat hij hoop vestigt op zijn laatste redmiddel.

Zhou Zandvoort
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Stake F1-coureur Guanyu Zhou zit middenin zijn derde seizoen als Formule 1-coureur, maar het begint er naarmate de tijd vordert toch op te lijken dat het tevens zijn laatste seizoen zal zijn. Nu Carlos Sainz zijn overstap naar Williams officieel bekend heeft gemaakt, zijn de overige teams met lege stoeltjes er als de kippen bij om handtekeningen te verzamelen. Op dit moment zijn Stake F1, Visa Cash App RB en Mercedes de enige teams die officieel nog maar één coureur vast hebben gelegd voor 2025. 

Dat lege stoeltje bij Stake biedt voor Zhou nog enigszins perspectief, maar daar zit nog wel een addertje onder het gras. Het team zal vanaf 2026 namelijk verder gaan als fabrieksteam van Audi, wat dus betekent dat er voor 2025 al gezocht wordt naar twee coureurs die het Duitse fabrieksteam op gang kunnen helpen in de eerste jaren. Nico Hulkenberg ligt al vast en zal vanaf 2025 voor Stake rijden, maar dat tweede stoeltje is dus nog leeg.

Toch is hij niet de enige die op dat plekje aast, want teamgenoot Valtteri Bottas staat ook nog op het lijstje van Audi, evenals meerdere andere coureurs die momenteel niet in de Formule 1 actief zijn. Toch ziet Zhou nog een kans en die wil hij met beide handen aangrijpen door het seizoen met mooie resultaten af te sluiten. In een exclusief interview met RacingNews365 laat hij weten hoe hij zelf naar de rijdersmarkt kijkt. "Ik heb niet het idee dat er echt sprake was van verrassingen wat de recente aankondigingen betreft."

"In mijn geval is alles wel duidelijk. Ik weet waar ik sta en er wordt over mijn toekomst gepraat, want er is nog een stoeltje beschikbaar. Het is alleen wel zo dat ik niet de enige ben die dat stoeltje graag wil, want er zijn meerdere coureurs die nog in aanmerking komen. Prestaties zullen dus echt belangrijk zijn, dus ik zal alles uit de kast moeten halen de komende races."

Toch legt Zhou zichzelf flink wat druk op, want hij laat ook weten nog lang niet na te denken over andere opties. De Chinees is bang dat hij bij een vertrek uit de F1 ook niet meer terugkeert. "Ik richt me nog steeds volop op de Formule 1, want ik heb niet het idee dat het nu al tijd is om naar een ander kampioenschap over te stappen. Ik heb het gevoel dat het lastig wordt om terug in de Formule 1 te komen als ik dat nu al wel zou doen. Als je wegloopt eindig je met lege handen, of kom je in een ander kampioenschap terecht en rond je daar je carrière af. Natuurlijk wil ik gewoon bij de Formule 1 betrokken blijven, maar het is een kwestie van afwachten." 

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld