Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Zit de Red Bull-troonopvolger van Verstappen hier tussen?

Max Verstappen is op dit moment de dominante factor in de Formule 1, maar op termijn moet er vanuit Red Bull een troonopvolger opstaan. Welke talenten zijn in 2024 allemaal onderdeel van de Red Bull-familie?

Verstappen win Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie wordt de nieuwe Max Verstappen in de Red Bull-familie? Dat is toch wel een belangrijke vraag, want het team uit Milton Keynes heeft een groot gat te vullen als de Nederlander besluit om te stoppen met de Formule 1. Voorlopig is dat niet aan de orde, maar Verstappen heeft regelmatig laten doorschemeren dat hij op den duur toch echt gaat verdwijnen uit de koningsklasse.

Liam Lawson

Dat Liam Lawson op poleposition staat om een Formule 1-zitje te bemachtigen, mag geen verrassing heten. De Nieuw-Zeelander, voormalig Formule 2-coureur, liet een geweldige indruk achter toen hij Daniel Ricciardo mocht vervangen bij AlphaTauri. Twee punten in Singapore, een goede snelheid en een F1-gegadigde is geboren. Heeft Lawson het in zich om GP-zeges te boeken? Daar lijkt het wel op.

Het enige probleem is dat Lawson nu nog geen zitje heeft bemachtigd. Niet in de F1, niet in een andere raceklasse. Het valt te hopen dat hij zijn ritme enigszins kan behouden in 2024. Helmut Marko vindt hetzelfde, zo vertelde de Red Bull-adviseur. "Voor het (een F1-zitje red.) zover is zal hij zeker een paar races moeten rijden, zodat wij kunnen beoordelen wat zijn ware potentieel is."

Ayumu Iwasa

Red Bull heeft heel wat jonge coureurs die in de Formule 2 acteren of acteerden. Ayumu Iwasa is er eentje van. De Japanner reed in 2022 en 2023 in de opstapklasse en liet een degelijke indruk achter. Met een zege in Australië, twee tweede plaatsen en de vierde plaats in het kampioenschap was 2023 een geslaagd jaar. Iwasa, de Franse Formule 4-kampioen van 2020, neemt volgend jaar deel aan de Super Formula, een Japanse raceklasse waar Lawson zich ook aan waagde. Is dat de juiste route richting de Formule 1?

Zane Maloney

Nog een naam uit de Formule 2: Zane Maloney. De twintigjarige man uit Barbados gaat in 2024 zijn tweede jaar in met Carlin en in 2022 werd hij tweede in de Formule 3. Afgelopen seizoen pakte Maloney twee tweede plaatsen in Groot-Brittannië en Nederland en mede daardoor eindigde hij als tiende in het kampioenschap. Wacht nu de eerste zege?

Isack Hadjar

De meeste F1-fans kennen Isack Hadjar vanwege zijn recente deelnames aan eerste vrije trainingen. De Franse Red Bull-protegé mocht namens AlphaTauri rijden in Mexico en stapte een paar weken later zelfs in de RB19 tijdens het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi. Hadjar werkt hetzelfde traject af als Maloney en rijdt in 2024 wederom bij Campos. Zijn debuutseizoen in de Formule 2 was niet zo'n succes met de veertiende plaats in de eindstand.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

			© XPBimages
	© XPBimages

Dennis Hauger

Een Noorse coureur met een Nederlands tintje! Dennis Hauger rijdt ook in de Formule 2 en doet dat namens MP Motorsport. De Formule 3-kampioen van 2021 gaat wel al zijn derde jaar in en deed tot nu toe niet mee om titels. In 2022 eindigde Hauger als tiende, afgelopen jaar als achtste. Met zijn twintig jaar is er echter nog van alles mogelijk.

Enzo Fittipaldi

Bij Enzo Fittipaldi, de zoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi, stroomt het racebloed door zijn aderen. De Braziliaan reed voor Carlin in de F2 en eindigde als zevende in het kampioenschap met drie podiumplaatsen. Volgend jaar komt de 22-jarige Fittipaldi uit voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing. Zijn mooiste prestatie? Het kampioenschap in de Italiaanse Formule 4 (2018).

Jak Crawford

De jongste en laatste Formule 2-coureur uit de Red Bull-familie is Jak Crawford. De achttienjarige Amerikaan maakte zijn debuut namens Hitech en eindigde als dertiende in het kampioenschap, grotendeels door vanaf poleposition een podiumplaats te pakken in Zandvoort. Gaat Crawford Logan Sargeant achterna richting de F1?

			© XPBimages
	© XPBimages

Josep Maria Marti

Het is tijd voor de jongste groeibriljanten. Josep Maria Marti hoort daar zeker bij. De achttienjarige Spanjaard is al vier jaar onderdeel van Campos en gaat namens dat team, aan de zijde van Hadjar, debuteren in de Formule 2. Marti eindigde in 2023 als vijfde in het Formule 3-kampioenschap.

Sebastian Montoya

Nog een zoon van een bekende naam! Sebastian Montoya, de zoon van Juan Pablo Montoya, is sinds 2023 onderdeel van de Red Bull-familie en reed naar de zestiende plaats in het Formule 3-kampioenschap. Montoya stapt van Hitech over naar Campos voor een nieuw seizoen in dezelfde klasse.

Souta Arao

Souta Arao maakt vooral furore in de Franse Formule 4. De achttienjarige Japanner won drie races in 2022 en reed afgelopen jaar in het GB3 Championship. Arao is een Honda-protegé. Het automerk werkt natuurlijk al jarenlang samen met Red Bull.

Arvid Lindblad

Zestien jaar en in 2024 debuteren in de Formule 3, dan kan je wel wat. Arvid Lindblad gaat het doen. De Brit gaat rijden voor Prema, nadat hij voor hetzelfde team al actief was in de Italiaanse Formule 4. Hitech wist Lindblad begin 2023 ook te strikken voor de Formule 4 in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij races won, maar wel het kampioenschap misliep.

Enzo Deligny

De vijftienjarige Enzo Deligny kwam de afgelopen weken vooral in het nieuws vanwege een onhandige actie. De Formule 4-coureur, die om de titel streed, drukte op het circuit van Barcelona zijn tegenstander de baan af en verdedigde ook nog eens hard in de remzone. Deligny ontving een drive through penalty, maar besloot die straf te negeren. Hij deed hetzelfde met de daaropvolgende diskwalificatie, reed de race en moest flink door het stof.

Maar uiteraard kan Deligny een goed potje autoracen. De Fransman pakte twee zeges en mag het volgend jaar opnieuw proberen in dezelfde raceklasse.

Enzo Tarnvanichkul

De veertienjarige Enzo Tarnvanichkul is de jongste coureur in dit rijtje. De Thai is actief in de karts, werd onder andere vierde tijdens het WK en won daardoor het WK bij de junioren. Red Bull Racing is in handen van Thaise aandeelhouders, dus hoe mooi zou het zijn als een Thai het tot de Formule 1 schopt?

Wie denk jij dat Verstappen kan opvolgen? Laat het weten in de poll!

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen