Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Zo bereidt Alexander Albon zich voor op zijn eerste race voor Red Bull

De zomerbreak zit erop voor de coureurs en teamleden. Voor Alexander Albon betekent het een korte, maar drukke aanloop richting zijn eerste Grand Prix voor Red Bull.

Het zijn drukke dagen voor Alexander Albon in aanloop naar de Belgische Grand Prix. Mede door de verplichte zomerstop van drie weken voor de Formule 1-teams, en vakanties van de coureurs, heeft de Thaise coureur weinig tijd om zich optimaal voor te bereiden op zijn eerste race voor Red Bull.

Dit weekend moet Albon het op Spa-Francorchamps opnemen tegen Max Verstappen en de coureurs van Mercedes en Ferrari. De druk op zijn schouders is hoog, aangezien voorganger Pierre Gasly niet wist te voldoen aan de eisen van Red Bull en opzij werd geschoven.

Wat komt er kijken bij de voorbereiding van Albon?

Een nieuw team
Albon reed voor Toro Rosso en ondanks dat dit het zusterteam van Red Bull is, is alles wezenlijk anders. De coureur krijgt de beschikking over een andere engineer, andere monteurs en technici dan degene met wie hij werkte bij Toro Rosso.

Een nieuw team betekent niet alleen andere mensen, maar ook andere procedures. Alle activiteiten van een team zijn compleet uitgedokterd en schematisch vastgelegd. De opbouw van een GP-weekend zal ook verschillen van die bij Toro Rosso, waardoor het Belgische weekend voor Albon er een in de categorie 'erg wennen' zal worden.

Een nieuwe auto
De RB15 van Red Bull is een compleet onbekende auto voor de coureur, die geen testdagen heeft om zich voor te bereiden op de Belgische Grand Prix. De vrije trainingen moeten dan ook gezien worden als testmomenten om vertrouwd te raken met de Red Bull en haar weggedrag.

Niet alleen het aerodynamische concept van de auto is anders, maar ook zaken als de zitpositie en het stuurwiel verschillen. Voor Albon betekent laatstgenoemde dat hij huiswerk heeft de komende dagen, om de functies van alle knopjes op het stuurwiel van buiten te leren.

Albon nam maandag voor het eerst plaats in de RB15 voor de seatfitting. Hierbij werd een stoeltje geschuimd, waardoor het volledig op maat is gemaakt voor de coureur. Daarnaast wordt er gekeken naar optimalisatie van de zitpositie en zaken als de afstelling van de pedalen.

De simulator in
Testen is anno 2019 op enkele dagen na uitgesloten voor de teams. Om toch zo goed mogelijk voorbereid aan de start te verschijnen zal Albon volop te vinden zijn in de simulator van Red Bull. Daarin rijdt hij in een zeer realistische computersimulatie van de RB15, iets dat hem in staat stelt om te wennen aan zijn nieuwe bolide.

Ondanks dat de simulator zeer realistisch is, geeft deze nooit het gevoel dat de coureur zal ervaren bij snelheden van dik 200 kilometer per uur.

Rijden voor een topteam betekent meer druk
Zijn voorganger Pierre Gasly kan Albon alles vertellen over de soms verlammende druk die het racen in de F1-top met zich meebrengt. De Thaise coureur kon twaalf races lang in de luwte van Toro Rosso opereren, maar staat vanaf nu volop in de schijnwerpers. Met argusogen worden zijn prestaties vanaf de eerste vrije training in België onder de loep genomen.

Daar waar Albon voorheen nog vrij gemakkelijk door de paddock kon bewegen zal dat in Spa anders zijn. Iedereen wil iets van hem en zijn mediamomenten zullen drukker dan ooit zijn. Daarnaast zal de racefan zijn/haar mening snel genoeg klaar hebben liggen als hij niet in het spoor van Verstappen weet te blijven.

Het eerste examen en het eindexamen
Zaterdagmiddag om 15:00 uur staat Albon voor zijn eerste examen, namelijk de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix. Het is de eerste krachtmeting tussen hem, Verstappen en de andere topcoureurs. Een dag later, om 15:10 uur, start de Grand Prix van België. 44 ronden lang heeft Albon de kans om zich in de kijker te rijden, maar bovendien waardevolle punten te scoren voor Red Bull.

Er is niemand die verwacht of verlangt dat de nieuwbakken Red Bull-coureur de pole of zege pakt. Wel wordt van hem verwacht dat hij geen (domme) fouten maakt en de strijd aan weet te gaan met de teams van Ferrari en Mercedes. Een lastige opgave, maar Verstappen bewees in 2016 dat het mogelijk is door zijn allereerste race voor Red Bull direct winnend af te sluiten.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Albon naar Red Bull RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?