Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Zo bereidt Verstappen zich voor op het nieuwe F1-seizoen: bikkelen in de sportschool

Zijn vakantie heeft Max Verstappen alweer achter de rug. Vanaf nu wacht hem een intensieve voorbereiding op het nieuwe Formule 1-seizoen. Maar wat doet de Red Bull-coureur in de periode tot aan de wintertest?

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Max Verstappen

Gedurende de vakantieperiode kon Verstappen de touwtjes wat laten vieren. Het strenge dieet dat tijdens het seizoen geldt, kon enkele weken lang overboord. De feestdagen waren het moment waarop Max kon relaxen met zijn familie en vrienden. Net als bij anderen is er dan ook ruimte om eens lekker uitgebreid te dineren met een goed glas wijn.

Het laten vieren van de touwtjes betekent vaak ook dat er wat kilo’s bijkomen, maar dat weet Verstappen altijd tot een minimum te beperken. In de periode half februari, vanaf het moment dat de wintertests beginnen, tot en met het einde van het seizoen eind november, is er voor de Nederlander geen ruimte om aan te komen. Een gebalanceerd dieet moet hem fit houden, plus op het ideale gewicht. In de Formule 1 telt namelijk iedere kilo.

Trainen, trainen en nog eens trainen

Met zijn nieuwe personal trainer gaat Verstappen de komende weken hard aan de slag om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. De coureur krijgt daarbij een trainingsschema met veel verschillende oefeningen. Belangrijk daarbij is het trainen van de nekspieren, die de nodige G-krachten te verduren krijgen tijdens het racen, en het trainen van de core. Maar vergeet ook de beenspieren niet! De druk die de coureurs uit moeten oefenen op het rempedaal is enkele malen hun lichaamsgewicht.

De krachttraining is er niet op gericht om Verstappen breder te maken, maar juist zo afgetraind mogelijk en functioneel sterk. Zet de Red Bull-coureur niet naast Rico Verhoeven – in de brede kickbokser past Verstappen twee keer, maar dat maakt hem op bepaalde vlakken niet minder sterk.

In Monaco wordt er ook hard gewerkt aan de conditie van Verstappen, die zowel explosieve trainingsoefeningen krijgt, high-intensity interval training genoemd. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan het duurvermogen in de vorm van hardlopen en fietsen.

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op 19 februari met de eerste gezamenlijke wintertest in Barcelona. De eerste Grand Prix wordt verreden in het weekend van 15 maart in het Australische Melbourne.

Fotoalbum

De 25 mooiste Formule 1-auto's aller tijden

In haar rijke historie stonden er in de Formule 1 honderden auto's aan de start. Bijzondere, creatieve, spuuglelijke, maar ook prachtige bolides. RacingNews365 selecteerde 25 pareltjes van F1-auto's in een album.

Bekijk het album

2 reacties

    Breaking Zo moet de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen eruit gaan zien