Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Zo dominant waren Verstappen en Red Bull dit seizoen

Dat Max Verstappen samen met Red Bull dominant was dit seizoen is een feit. Maar hoe dominant waren ze nou precies? Bekijk hieronder de indrukwekkende statistieken van Verstappen en Red Bull in 2022.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull en Max Verstappen drukten samen een grote stempel op het 2022 seizoen. Ze wonnen zowel de constructeurstitel als de coureurstitel met heel wat punten voorsprong op de concurrentie. In Japan won Verstappen al zijn tweede coureurstitel en in de race daarna in Austin won het team de constructeurstitel.

We kunnen wel stellen dat de Nederlander en de Oostenrijkse renstal erg dominant waren dit seizoen, maar als we kijken naar de statistieken, dan zien we pas echt hoe dominant ze waren.

Statistieken van Verstappen in 2022

Laten we beginnen bij Verstappen. De Nederlander verbrak dit seizoen verschillende indrukwekkende records. Zo ging hij voorbij aan F1-grootheden Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton.

Het meest indrukwekkende feitje is misschien wel dat Verstappen dit seizoen 15 van de 22 Grands Prix won en daarmee dus het oude record van Schumacher en Vettel verbrak - zij hadden beide 13 overwinningen in een seizoen. Procentueel gezien heeft Verstappen maar liefst 68 procent van de Grands Prix gewonnen.

Naast die 15 overwinningen stond Verstappen nog twee andere keren op het podium wat een totaal van 17 maakt. Het is echter geen record, want in 2021 mocht hij maar liefst 18 keer een GP-trofee in ontvangst nemen.

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de polepositions die Verstappen behaalde. De Red Bull was dit seizoen duidelijk een betere racebolide dan een kwalificatiebolide, maar toch klokte de Nederlander dit seizoen 7 keer de snelste tijd in de kwalificatie.

Waar het uiteindelijk allemaal om draait zijn natuurlijk de behaalde punten in een seizoen, en de hoeveelheid die Verstappen scoorde dit seizoen was recordbrekend! Hij scoorde maar liefst 454 punten wat gelijk staat aan 76,17 procent van het maximaal haalbare.

Ook de trofee voor het meeste aantal snelste ronden ging naar Verstappen. Hij kreeg de teller als enige op 5.

Hieronder staan voor de volledigheid nog een aantal meer indrukwekkende statistieken van Verstappen in 2022. Het artikel gaat daaronder verder.

Statistieken van Red Bull in 2022

Niet alleen Verstappen, maar ook Red Bull heeft vanzelfsprekend heel wat indrukwekkende prestaties behaald in 2022. Zo klonk het Oostenrijkse volkslied dit seizoen maar liefst 17 keer na een hoofdrace en stonden Verstappen en teamgenoot Sergio Perez in totaal 28 keer op het op podium. Bij 5 Grands Prix was het zelfs een één-twee; en dan te bedenken dat de laatste 1-2 van Red Bull vóór dit seizoen in 2016 was. Daarnaast was Red Bull 8 keer de snelste in de kwalificatie en klokten ze ook 8 keer de snelste tijd in de race.

We mogen natuurlijk ook niet het geweldige werk van de pitcrew vergeten. Net als in vele voorgaande jaren won Red Bull ook dit jaar de trofee in de pitstraat. Over het hele seizoen scoorde de Oostenrijkse renstal de meeste punten bij het uitvoeren van de pitstops. De snelste pitstop van dit seizoen staat echter op naam van McLaren: 1.98 seconden.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"