Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Zo kan Max Verstappen onder zijn Red Bull-contract uit

Er bestaat met de Grand Prix van Hongarije voor de boeg nog een hele kleine kans dat Max Verstappen zijn contract met Red Bull voor volgend jaar mag verscheuren. Op dit moment staat Verstappen er beter voor dan de prestatieclausule in zijn contract omschrijft, maar dat hoeft na dit weekend niet meer zo te zijn.

Verstappen Hongarije 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tot op heden hield Red Bull de kaken stijf op elkaar voor wat betreft de prestatieclausule in het contract van Max Verstappen. Er werd aangenomen dat de Nederlander weg mag bij het team als hij voor de zomerstop niet in de top drie van het kampioenschap zou staan, maar dat wilde het niet bevestigen noch ontkennen. Tot dit weekend, althans.

In gesprek met Sky Sports F1 geeft Helmut Marko namelijk toe dat de clausule daadwerkelijk zo in elkaar steekt. Met een derde plaats in het kampioenschap en een voorsprong van 21 punten op Sebastian Vettel lijkt die derde plaats bij het ingaan van de zomerstop redelijk veilig. Volgens Marko moeten er 'een wonder' gebeuren om alles alsnog in de soep te laten lopen.

"Ik blink niet uit in wiskunde, maar volgens mij moet Sebastian Vettel hier winnen en mag Max praktisch geen punten scoren. Het lijkt erop dat hij bij ons moet blijven. De kans dat Verstappen Red Bull trouw blijft, is zo'n 99%,", aldus de Oostenrijker. Zolang Verstappen echter vier of meer punten scoort, staat hij ook na de Grand Prix van Hongarije nog derde.

Overigens is de kans dat Verstappen Red Bull trouw blijft, ook al zou hij onverhoopt vierde staan na komend weekend, groot. In recente interviews sprak de Nederlander herhaaldelijk zijn vertrouwen uit in Red Bull en meende hij volgend jaar met het Oostenrijkse team om de titel te kunnen strijden. Bij Red Bull geniet hij bovendien een absolute nummer één-status, bij een team als Mercedes zou hij tegen superster Lewis Hamilton op moeten boksen.

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Hongarije 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Het laatste Max Verstappen nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1