Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2021

Zo oordelen collega F1-coureurs over clash Verstappen en Hamilton

Na de Grand Prix van Groot-Brittannië ging het in vrijwel ieder interview met de Formule 1-coureurs op enig moment over de touche tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton en de daaropvolgende zware crash voor de Red Bull-coureur. Wie wijzen onderstaande coureurs als schuldige aan?

E6l D Bq Xo Ag2m Gk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula 1

Lando Norris

"Het is een lastige kwestie. Beide coureurs namen veel risico's. Lewis Hamilton kreeg een straf, dus ze zullen gedacht hebben dat hij schuldig was. Om daar de binnenkant te kiezen, is heel lastig, zeker omdat je daar met een hoge snelheid aankomt, waardoor de hoek heel krap wordt."

"De kans op onderstuur ligt daar dan altijd op de loer. Misschien dat hij dat een beetje verkeerd heeft ingeschat, maar dat hoort soms ook bij racen", aldus Norris ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Fernando Alonso

"Van buitenaf zag het er erg close uit. Lewis zat met meer dan een halve autolengte naast Max. Ik denk dat Lewis op die binnenlijn niet in het niets kon oplossen. Het was een ongelukkig moment in de race, maar niet iets dat met opzet gebeurde. Ik denk niet dat één van twee coureurs echt iets verkeerd deed", aldus Alonso ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Charles Leclerc

"Ik zag hoe twee auto's elkaar raakten, waarvan er één in de muur belandde. Ik wist in eerste instantie niet hoe zwaar de crash is geweest, maar het is goed om te weten dat Verstappen ongedeerd uit kon stappen. Dat is het belangrijkste van vandaag."

"Puur kijkend naar de crash is het lastig oordelen. Er was niet heel veel ruimte en Lewis zat ook niet helemaal tegen de apex van de bocht, en dat is hoe het soms gaat", aldus Leclerc tegenover Ziggo Sport.

Carlos Sainz

"Ik het ongeluk gezien en ik heb er een beetje gemengde gevoelens bij. Ik wens Max allereerst een goed herstel toe, ik heb begrepen dat het een zware klapper was."

"Het ongeluk zelf laat zich denk ik moeilijk beoordelen. Ze zullen allebei zelf wel weten wat ze anders hadden kunnen doen om de crash te voorkomen. Het was heel krap allemaal, de inzet is hoog en ik kies ervoor vooral niet al te veel te oordelen", aldus Sainz ten overstaan van onder andere RacingNews35.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

70 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend