Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Zo wil Red Bull de Formule 1 GP van Oostenrijk door laten gaan

Helmut Marko is optimistisch over de kansen van het organiseren van de Oostenrijkse Grand Prix in het weekend van 5 juli. Met dat plan zijn echter wel een hoop extra maatregelen gemoeid. Red Bull speelt een belangrijke rol in het geheel en niet alleen als gastheer van de GP.

Start gp oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

"We zullen te allen tijde extreem voorzichtig moeten zijn", zo benadrukt Helmut Marko als het in gesprek met Motorsport.com gaat over de mogelijkheden tot het organiseren van de Oosterijkse Grand Prix. Dit plan kan alleen worden uitgevoerd als de geldende veiligheidseisen streng worden nageleefd."

'Dit plan' betreft het organiseren van de Oostenrijkse Grand Prix als een televisie-evenement. Alle voor het racen niet-noodzakelijke mensen zijn niet welkom: Denk daarbij aan pers en pr- en hospitality-medewerkers van de Formule 1-teams. Ook publiek is in dat opzicht vanzelfsprekend niet welkom: "We proberen het aantal aanwezige mensen zoveel mogelijk te beperken."

De Grand Prix van Oostenrijk, of dat nou één of twee races worden, wordt een volledig geïsoleerde bedoeling. Formule 1-gerelateerde mensen zullen op geen enkel moment in aanraking komen met de lokale bevolking. Red Bull-eigenaar Dieter Mateschitz, tevens eigenaar van de Red Bull Ring en een flink aantal hotels in de regio, faciliteert dat door zijn hotels beschikbaar te stellen aan het Formule 1-circus, dat overigens niet enkel uit de Formule 1 zelf bestaat.

Marko acht het namelijk van het grootste belang dat ook de supportklassen aanwezig zijn: "Zo hebben de tv-stations die normaal gesproken voorbeschouwingen op locatie maken toch iets om uit te zenden. Bovendien heb je die categorieën nodig om middels het systeem van superlicentiepunten coureurs door te laten stromen naar de Formule 1."

Het wordt dus een hele klus om alles in goede banen te leiden, maar Marko is altijd optimistisch: "Ik schat de kansen dat dit lukt hoog in als we iedereen geïsoleerd houden en iedereen zich aan de voorschriften houdt." Het is nu aan bondskanselier Sebastian Kurz om groen licht te geven.

Niki Lauda

De 13 spraakmakendste Formule 1 comebacks

De kunst van de geslaagde comeback. Sommige coureurs slagen bij hun terugkeer uit pensioen met vlag en wimpel (Niki Lauda en Kimi Räikkönen), anderen zakken genadeloos door het ijs. RacingNews365 duikt in de historie van de comeback kids op de grid en zet 13 opmerkelijke spijtoptanten voor je op een rijtje.

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten