Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

'Zoekend Red Bull werkte geheime F1-test af in Italië'

Als Max Verstappen op vrijdagmiddag in zijn Red Bull RB20 stapt, zijn dat niet zijn eerste F1-meters van de week. Hij zou op woensdag in het geheim op Imola een F1-test hebben uitgevoerd.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De testdag die Max Verstappen volgens De Telegraaf heeft afgewerkt was niet met de RB20 van dit jaar, want dat is los van filmdagen niet toegestaan, maar die was voor de test ook niet nodig. Men testte met de RB18 van 2022, de eerste Red Bull-auto onder de huidige reglementen, júíst om de verschillen met de huidige auto in kaart te brengen.

Het is geen geheim dat Red Bull momenteel wat moeizamer tot presteren komt in de Formule 1. Ja, Max Verstappen wint met afstand de meeste races, maar menigeen is het erover eens dat hij de tekortkomingen van de RB20 nu nog weet te compenseren met zijn talent. 

Die tekortkomingen hebben te maken met de manier waarop de RB20 zich niet lekker over hobbels en kerbstones heen laat sturen, iets waar eerdere auto's, en waaronder ook de RB18, geen last van hadden. Met de test hoopt men dus wijzer te worden over het hoe en waarom van de problemen en misschien tot nieuwe inzichten (en oplossingen?) te komen.

Dit weekend in Barcelona blijft de RB20 op wat kleine aanpassingen na naar verluidt in grote lijnen onveranderd, waarna volgende maand een groter upgradepakket geïntroduceerd zou gaan worden.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership