Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zou Gasly een Red Bull-comeback overwegen na verbreken van banden?

Pierre Gasly staat aan de vooravond van een groot nieuw avontuur in de Formule 1. Na jarenlang te zijn uitgekomen voor de Red Bull-familie vertrekt hij per 2023 naar Alpine. Is hij helemaal Red Bull-coureur af? En zo ja, zou hij een terugkeer ooit overwegen? RacingNews365 legde die vragen aan hem voor.

Pierre Gasly is alweer enkele jaren een vertrouwd gezicht in de Formule 1, waar hij voor niet meer dan twee teams uitkwam: Toro Rosso/Alpha Tauri en Red Bull. In 2023 komt daar in de vorm van Alpine een derde team bij en voor het eerst prijken de Red Bull-logo's niet meer op zijn helm of overall. RacingNews365 is in een exclusief interview nieuwsgierig: betekent dat dat de banden helemaal verbroken zijn? "Ja", bevestigt de Fransman, die eveneens ingaat op de vraag of hij desondanks een terugkeer naar Red Bull zou overwegen als ze opnieuw bij hem aan zouden kloppen. "We zullen zien, maar op dit moment zit ik volledig met mijn gedachten en focus bij Alpine", aldus Gasly, van wie het eigenlijk nooit een geheim was dat hij met Alpine sprak, net zoals het geen geheim was dat hij de Red Bull-familie wilde verlaten als een promotie naar het eerste team er niet in zat.

Gasly wilde Red Bull goed achterlaten

"De gesprekken verliepen inderdaad heel open en transparant en het was voor alle partijen, waaronder ook Red Bull, duidelijk wat er speelde. Het was steeds heel duidelijk hoe de vork in de steel zat, maar dat maakte het nog niet tot een simpele deal", zo legt de enkelvoudig GP-winnaar uit. "Het was niet zo dat Helmut (Marko, red.) of Franz (Tost, red,) me zonder voorwaarden zomaar zouden laten gaan. Ze hadden daarvoor eerste een snelle en competitieve coureur nodig om me te vervangen." Die vervanger werd uiteindelijk gevonden in de persoon van Nyck de Vries en toen kon één en ander vrij snel afgehandeld worden. Ook Gasly zelf wilde op zijn beurt Red Bull niet zomaar achter zich laten. Daarvoor heeft hij te veel aan hen te danken. "Ik ben me er goed van bewust wat ze voor me betekend hebben in mijn carrière en daar ben ik heel erg dankbaar voor. Daarom was het belangrijk dat iedereen kreeg waar hij met de deal naar op zoek was."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen