Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

10 jaar terug in de tijd: Verstappen ontvangt felbegeerde F1-superlicentie

Max Verstappen heeft inmiddels drie wereldtitels, 61 overwinningen, veertig polepositions en talloze prachtige herinneringen op zak. 29 september 2014, precies tien jaar geleden, de dag waarop alles officieel werd, zal ongetwijfeld in datzelfde rijtje staan.

Verstappen Japan 2014
Terugblik
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op 29 september 2014, precies tien jaar geleden, leek de pas zestienjarige Max Verstappen alles al op een rijtje te hebben. Hij maakte inmiddels al ruim een maand onderdeel uit van het juniorenprogramma van Red Bull én wist zelfs al zeker dat hij in 2015 als rookie op de Formule 1-grid zou verschijnen. Vijf dagen nadat zijn toelating tot het Red Bull-juniorenprogramma bekend werd gemaakt, kwam namelijk ook naar buiten dat de jonge Nederlander een stoeltje bij Toro Rosso had bemachtigd. 

Zijn contract lag, getekend en wel, dus al langere tijd op tafel, maar de Nederlander was nog niet helemaal klaar. Hij miste namelijk nog een cruciaal onderdeel om zijn Formule 1-debuut officieel te maken, want hij had nog geen superlicentie in handen toen hij midden augustus tekende bij Toro Rosso. De Red Bull-familie, met adviseur Helmut Marko in het bijzonder, had het volste vertrouwen in de Nederlander, maar het officiële groene licht van de FIA liet nog op zich wachten.

Maar op 29 september 2014 liet het bestuursorgaan dan eindelijk van zich horen: die felbegeerde superlicentie, waar Verstappen al zo lang op zat te wachten, zou eindelijk zijn kant op komen. Dat was fantastisch nieuws voor de lange termijn, wetende dat hem een volledig Formule 1-seizoen stond te wachten, maar ook op korte termijn kwam het nieuws van de FIA erg gelegen. 

Verstappen was, samen met vader Jos, namelijk afgereisd naar Japan, waar de Grand Prix van Japan van 2014 over enkele dagen aan zou vangen. Verstappen junior zou Jean-Eric Vergne vervangen tijdens de eerste vrije training, maar had daar dus wel een superlicentie voor nodig. Maar met die felbegeerde licentie op zak was het dan eindelijk officieel: Verstappen kon deelnemen aan zijn eerste vrije training, waar de wereld der Formule 1 voor het eerst kennis zou maken met het jonge Nederlandse talent. 

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Tien jaar Max Verstappen in de Formule 1 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"