© GEPA pictures/Red Bull Content Poo

Nieuwsoverzicht

Vijf zeer bijzondere Red Bulls

17 feb. 2018 14:00 Jan van der Burgt 0 reacties
© Getty Images/Red Bull Content pool

Over twee dagen toont Red Bull de nieuwe RB14, mogelijk voorzien van een nieuwe kleurstelling. In het verleden verraste Red Bull tijdens een Grand Prix-weekend al enkele keren met een eenmalige livery. Vaak ging dit gepaard met een goede doelen-actie voor Wings for Life.

RB1 2005

In 2005 promoot Red Bull Racing in Monaco de nieuwe Star Wars-film. De auto wordt voorzien van een vlammende livery, waarbij natuurlijk Darth Vader op de cockpit van de RB1 niet mag ontbreken.

© Natt Lockwood

RB2 2006

Een jaar later doet Red Bull het concept van filmpromotie nog eens dunnetjes over. Dit keer wordt er een cape over de motorkap van de RB2 gedrapeerd. De nieuwe Superman-film draait in de bioscopen!

© GEPA pictures/Red Bull Content Poo

RB3 2007

In 2007 wordt aandacht gevraagd voor het goede doel Wings for Life. Fans kunnen een donatie geven, waarvoor in ruil hun eigen portret zichtbaar wordt op de auto. Gezien het aantal vlakjes op de wagen was de actie een groot succes!

© Martin Pettitt

RB4 2008

David Coulthard neemt na vijftien actieve jaren afscheid van de Formule 1. Zijn laatste jaren slijt hij bij Red Bull, die voor de gelegenheid de RB4 steken in voornamelijk wit jasje, met Wings for Life als meest prominente sponsor.

© Getty Images/Red Bull Content Pool

RB8 2012

Red Bull en Wings for Life herhalen de succesvolle campagne van vijf jaar eerder. Opnieuw sieren diverse portretten de RB8, waarbij er nog wel een voor Red Bull-herkenbare blauwe waas over de auto ligt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen