Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf zeer bijzondere Red Bulls

Over twee dagen toont Red Bull de nieuwe RB14, mogelijk voorzien van een nieuwe kleurstelling. In het verleden verraste Red Bull tijdens een Grand Prix-weekend al enkele keren met een eenmalige livery. Vaak ging dit gepaard met een goede doelen-actie voor Wings for Life. RB1 2005 In 2005 promoot Red Bull Racing in Monaco de nieuwe Star Wars-film. De auto wordt voorzien van een vlammende livery, waarbij natuurlijk Darth Vader op de cockpit van de RB1 niet mag ontbreken.

RB2 2006 Een jaar later doet Red Bull het concept van filmpromotie nog eens dunnetjes over. Dit keer wordt er een cape over de motorkap van de RB2 gedrapeerd. De nieuwe Superman-film draait in de bioscopen!

RB3 2007 In 2007 wordt aandacht gevraagd voor het goede doel Wings for Life. Fans kunnen een donatie geven, waarvoor in ruil hun eigen portret zichtbaar wordt op de auto. Gezien het aantal vlakjes op de wagen was de actie een groot succes!

RB4 2008 David Coulthard neemt na vijftien actieve jaren afscheid van de Formule 1. Zijn laatste jaren slijt hij bij Red Bull, die voor de gelegenheid de RB4 steken in voornamelijk wit jasje, met Wings for Life als meest prominente sponsor.

RB8 2012 Red Bull en Wings for Life herhalen de succesvolle campagne van vijf jaar eerder. Opnieuw sieren diverse portretten de RB8, waarbij er nog wel een voor Red Bull-herkenbare blauwe waas over de auto ligt.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"