Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

"Aan het einde van dit seizoen doet Red Bull echt vooraan mee"

Red Bull moest ook in 2019 in de achtervolging op Mercedes en Ferrari, maar wist eerder dan in andere jaren het gat al grotendeels te dichten. Autocoureur Jeroen Bleekemolen verwacht dan ook dat Max Verstappen een prima tweede seizoenshelft tegemoet gaat.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het team van Red Bull kwam ook in 2019 moeizaam uit haar winterslaap en begon het seizoen met een achterstand op de andere topteams. Inmiddels is het Ferrari qua performance gepasseerd en hijgt het steeds vaker bij Mercedes in de nek.

Iets dat niet als een verrassing komt voor Jeroen Bleekemolen, zo laat hij in gesprek met RacingNews365 weten.
"We zien ieder jaar dat ze in de tweede seizoenshelft dichterbij komen en dat heeft me dit jaar ook niet verrast, ze zaten er van het begin af aan al wat beter bij dan in voorgaande jaren. Het is een trend die we elk jaar terugzien."

"Het is knap dat Red Bull toch altijd in staat is om de auto beter te ontwikkelen dan de andere topteams. Aan het eind van het jaar doet de auto echt mee en hopelijk kunnen ze dan volgend jaar direct vanaf het begin van het seizoen competitief zijn om vervolgens mee te doen om de titel."

Max Verstappen scoorde tot nu toe twee overwinningen en Bleekemolen verwacht dat er daar nog wel wat bij komen dit seizoen. In de voorbije jaren kwam de Nederlander onder andere in Mexico en Japan uitstekend voor de dag.

"Als je ziet dat Max op Hongarije in staat is om de pole te pakken, dan zitten ze er echt dicht tegen aan. Op Singapore kan hij als coureur wat extra's en ook op banen waarop de bandenslijtage hoger is moet hij mee kunnen doen. Ik zie hem nog wel in twee of drie races een gooi naar de zege doen."

Makkelijk wordt dat volgens Bleekemolen zeker niet: "Het moet ook wel zijn kant opvallen, want hij heeft niet de beste auto. Dan moet je dus als coureur echt beter zijn dan de rest en dat is niet makkelijk met een concurrent als Hamilton. Daarnaast moet Max hopen dat anderen wat steekjes laten vallen."

Met medewerking van Jan van der Burgt.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

8 reacties

    Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet