Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Aangeslagen Verschoor kruipt door het oog van de naald en draagt F2-zege op aan Van 't Hoff

Richard Verschoor heeft namens Van Amersfoort Racing op fraaie wijze de hoofdrace van de Formule 2 in Oostenrijk op zijn naam geschreven. Zijn gedachten gingen naar de race meteen uit naar zijn goede vriend, Dilano van 't Hoff.

Verschoor Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een enerverende race voor Richard Verschoor in de Formule 2. Hij werd meermaals op de vingers getikt voor track limits en toen hij daadwerkelijk een tijdstraf van vijf seconden aan de broek kreeg, werd die even later weer ingetrokken. Hij moest veertien rondjes binnen de lijntjes blijven kleuren.

Toen vervolgens de safety car voor hem op precies het juiste moment de baan op kwam, kon hij een goedkope pitstop maken voor softs. Daarop werkte hij zich gestaag naar voren en in de laatste ronden wurmde hij zich fraai voorbij de koplopers. Ayumu Iwasa werd tweede, Fred Vesti werd derde. Het was de eerste overwinning van Van Amersfoort Racing in de Formule 2.

Na de streep klinkt over de boardradio een emotioneel eerbetoon aan de gisteren overleden coureur Dilano van 't Hoff. Verschoor noemde hem een goede vriend. "We gaan hem allemaal missen."

Ook tijdens de interviews na de race, gaat zijn aandacht met een brok in de keel uit naar Van 't Hoff: "Ik kan enkel aan hem denken, deze is voor hem."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt