Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aanmodderend McLaren moet Norris en Piastri nog even teleurstellen

Bij McLaren kende men een zeer teleurstellend Grand Prix-weekend in Miami. Lando Norris en Oscar Piastri beginnen vol goede moed aan de triple header, in de hoop op verbetering, maar op updates moeten ze helaas nog wel even wachten.

McLaren begon het jaar niet zoals gehoopt. De ontwikkelingsdoelen werden afgelopen winter niet gehaald en het team begon het seizoen op achterstand. In Australië werden er echter wel punten gescoord en in Azerbeidzjan kwam de eerste grote update, die het team eigenlijk al aan het begin van het jaar door had willen voeren. Ook in Bakoe volgden daarop punten, maar in Miami werd McLaren weer met beide benen op de grond gezet. Men was niet vooruit te branden in Florida en dus moet men wachten op de volgende stap. Updates zitten er voorlopig niet in, maar voor de zomerstop hoopt de Britse formatie weer met nieuwe onderdelen te komen. Teambaas Andrea Stella blikt vooruit op de komende races. "Na een positieve beleving in Bakoe kenden we een lastig weekend in Miami, zonder punten. Het team heeft zich gereset en we zijn klaar voor het raceweekend in Imola, om daar vliegend uit de startblokken te komen tijdens de triple header." "In de fabriek wordt er nog steeds hard gewerkt aan nieuwe updates, die er over enkele races aan zullen komen. Die moeten de auto competitiever maken."

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Dat zal Norris maar al te goed beseffen, want dit jaar kan hij in zijn McLaren nog weinig inbrengen tegen de topteams. Dat terwijl hij de afgelopen jaren regelmatig een podium pakte en zelfs twee keer nipt een zege misliep. Dat lijkt dit seizoen een utopie te zijn. Lando stond in 2021 en 2022 op het podium op Imola. Hij snapt dat een derde podium op rij eigenlijk onmogelijk is. "Ik kijk er naar uit om te racen in Imola, om zo de triple header op gang te brengen. Het is een snel, technisch circuit. Daardoor is het soms lastig om een goede afstelling te vinden, maar vanwege de iconische stukken is het wel een leuk circuit om op te rijden." "De resultaten in Miami waren niet als gehoopt, maar in het verleden hebben we het hier in Imola goed gedaan, met twee achtereenvolgende podiumfinishes. Alhoewel we daar dit jaar niet om kunnen strijden, heb ik wel goede herinneringen aan dit circuit. Ik ga goed voorbereid dit weekend in, want ik heb veel tijd doorgebracht in de simulator en in de fabriek. Laten we daarom blijven pushen!", aldus de jonge Brit. Zijn teamgenoot Oscar Piastri racet voor het eerst in Imola. "Ik heb er zin in!", jubelt hij. "Het is een cool en snel circuit, met enkele prachtige features. Daarom heb ik er zoveel zin in." "We hebben het raceweekend in Miami goed geanalyseerd en daar zoveel mogelijk lering uit getrokken in aanloop naar het nieuwe raceweekend. Ik heb veel tijd met mijn engineers doorgebracht in de McLaren-fabriek, dus ik ga er vanuit dat ik snel de smaak heb te pakken in Imola. Ik wil mijn team graag bedanken voor hun harde werk. Let's get back racing!", aldus de Australiër.

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'