© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Abiteboul: "Derde plaats Verstappen bewijs dat Renault-motor zeer competitief is"

08 okt. 2018 16:00 Wanda Bisschop 16 reacties
Het team van Renault scoorde in de Grote Prijs van Japan slechts één schamel WK-punt dankzij de tiende plek van Carlos Sainz. Toch kijkt teambaas Abiteboul met een positief gevoel terug op de Japanse Grand Prix. Reden hiervoor is de derde plek van Max Verstappen.

"Na Sotsji is het wederom duidelijk geworden dat onze race pace competitief is in deze fase van de ontwikkeling," aldus Abiteboul in een officiële verklaring van Renault.

"We hebben opnieuw laten zien dat we met deze motor mooie dingen kunnen laten zien op hogesnelheidscircuits als Suzuka. Red Bull was opnieuw in gevecht voor een tweede plek."

Verstappen sleepte er uiteindelijk een zwaar bevochten derde plek uit maar het eigen team kwam slechts met één coureur over de finish. Nico Hülkenberg zijn race zat er al vroegtijdig op nadat hij vanuit de achterhoede was gestart.

Abiteboul beseft dan ook dat er nog veel moet veranderen en dat Renault er vooral voor moet zorgen dat het tijdens de kwalificatie beter voor de dag komt.

"Het is duidelijk wat er moet veranderen en dat we onze kwalificatiesnelheid moeten verbeteren. We hebben gezien dat kleine verschillen een grote rol kunnen spelen en dat dit het verschil maakt tussen starten als zevende of als veertiende. We moeten absoluut voor verbetering zorgen zodat onze auto weer daar staat waar het moet staan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen