Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Abiteboul: "Renault is elk jaar sterker geworden, ook vorig jaar"

Op papier zakte Renault in 2019 weliswaar terug van de vijfde plaats, in de praktijk maakte het nog steeds wel een stap vooruit, zo meent teambaas Cyril Abiteboul. Al moet het wel beter, weet ook hij.

Renault wist in 2019 haar doelstellingen niet waar te maken. Het gat naar boven moest worden gedicht, maar in plaats daarvan werd het gat juist groter en kwam fabrieksteam McLaren tot overmaat van ramp langszij. Teambaas Cyril Abiteboul kreeg het van vele kanten te verduren. De Fransman erkent dat het beter moet en kan.

"Formule 1 is een onvergeeflijke sport", zo wordt hij geciteerd door onder andere Motorsport Magazine. "Als teambaas kan je je niet verschuilen. Ook ik moet me verbeteren, net zoals iedereen binnen het team dat moet doen. Ik ben een emotionele man en ik neem alles heel serieus."

Toch is hij van mening dat zijn team, ondanks dat het van de vierde naar de vijfde plaats terugzakte, in 2019 een mooie stap vooruit heeft gezet. "We moesten dit jaar sterker zijn om vijfde te eindigen dan vorig jaar om vierde eindigden. Daar heb ik geen enkele twijfel over. Elk jaar dat voorbijgaat, worden we sterker, zo ook in 2019 was dat het geval."

"En elk jaar waarin we sterker worden brengt ons steeds dichter bij ons ultieme doel: winnen. Dat is ook mijn individuele doel. De regelveranderingen voor 2021 zorgen voor een mooie kans. Er is geen team meer gefocust op 2021 dan wij", aldus Abiteboul, die eerder al aangaf dat alle pijlen binnen het Renault-team eigenlijk al gericht zijn op 2021.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'