Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Abiteboul: "Ricciardo is het totaalpakket voor Renault"

Door Daniel Ricciardo aan te trekken heeft Renault zijn Formule 1-team aardig weten te versterken. Teambaas is met het oog op de toekomst dan ook zeer tevreden met de Australiër. In de ogen van de Fransman is het de perfecte coureur voor het team.

Daniel Ricciardo maakte halverwege het Formule 1-seizoen van 2018 wereldkundig dat hij het warme nest van Red Bull zou verlaten voor Renault. Hoe onverwachts de aankondiging destijds ook was, kwam de transfer niet op een vreemd moment: Max Verstappen was, en is, voor Red Bull de aangewezen favoriet.

Ricciardo mag dit seizoen dan weinig potten kunnen breken met zijn ondermaats presterende Renault, hij heeft de teamleiding in ieder geval naar zijn hand weten te zetten, zo blijkt. In gesprek met AutoHebdo vertelt teambaas Cyril Abiteboul in zijn nopjes te zijn met de prestaties van de Australiër.

"Ricciardo krijgt het altijd voor elkaar de auto aan het werken te krijgen. In Mexico, bijvoorbeeld, werd hij op die manier achtste. Hij is werkelijk formidabel, een racer in de beste zin van het woord. Hij rijdt schoon maar temperamentvol en hij is agressief wanneer dat nodig is: hij is het totaalpakket", aldus een lyrische Abiteboul.

In de Verenigde Staten wist Ricciardo het weer voor elkaar te krijgen het maximale uit de auto te wringen, daarmee bewees hij volgens Abiteboul wederom de juiste man te zijn voor Renault. "Zijn vermogen met de banden om te kunnen gaan en zijn manier van inhalen, daarmee onderscheidt hij zich. Vooral na zondagen als in Austin, begrijpen we hoe blij we zijn dat hij onderdeel uitmaakt van het team."

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast met autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel.

0 reacties

    Breaking Zo werkt een crashtest in de Formule 1