Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Abiteboul ruikt titelkansen voor Renault na invoering nieuwe regels

Renault-teambaas Cyril Abiteboul ziet in de invoering van de nieuwe regels een uitgelezen kans om vanaf 2021 mee te strijden om raceoverwinningen en wereldtitels in de Formule 1.

Op donderdag werden aan de vooravond van de Grand Prix van de Verenigde Staten de nieuwe, ingrijpende Formule 1-regels voor het 2021-seizoen bekendgemaakt. Deze nieuwe regels moeten ervoor gaan zorgen het racen beter wordt en dat de verschillen tussen de teams kleiner worden. Eén team was er na de bekendmaking als de kippen bij om haar vreugde over de nieuwe regels te uiten: Renault. Het Franse team heeft er goede hoop op dat er door nieuwe reglementen nieuwe deuren open zullen gaan in de zoektocht naar podiumplaatsen en overwinningen. "Na lang en veel werk van de Formule 1, alle teams en de FIA zijn de nieuwe financiële, technische en sportieve regels voor het seizoen 2021 en verder eindelijk bekend gemaakt", zo vertelt Renault-teambaas Cyril Abiteboul. "Het nieuwe reglementenboek toont de visie van de Formule 1-bazen, die een meer gelijke en duurzame sport willen, zonder dat het DNA van deze prachtige, complexe sport, waarin Renault al 42 jaar aanwezig is, wordt aangepast." "Ondanks enkele compromissen brengen de definitieve set aan regels veel kansen met zich mee voor een team als Renault. Onze kansen voor het dichten van het gat met de topteams, en uiteindelijk het winnen van races en titels, worden op deze manier aanzienlijk vergroot", zo klinkt de Fransman zeer ambitieus.

Optimaal beginnen aan het GP-weekend van de Verenigde Staten? Luister dan hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"