Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Abiteboul verwacht dat Renault in de Formule 1 blijft

Renault blijft de komende jaren ’gewoon’ in de Formule 1 actief. Dat verwacht teambaas Cyril Abiteboul, hoewel de Franse autofabrikant woelige tijden meemaakt.

Renault Motorhome
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault F1

Renault heeft het de afgelopen veertien maanden aardig voor de kiezen gekregen. Voormalig topman Carlos Ghosn werd gearresteerd op verdenking van financiële malversaties. En na forse verliezen kondigde de leiding een ingrijpende bezuinigingsronde af. Daarbij kwam ook het weinig succesvolle Formule 1-team onder een vergrootglas te liggen. Inmiddels is met Luca de Meo een nieuwe CEO aangesteld, die Renault weer succes moet brengen. Huidig interim-CEO Clotilde Delbon behoudt een belangrijke functie binnen de directie.

Teambaas Cyril Abiteboul vertrouwt er op dat de toekomst van zijn team in Enstone veilig is, ondanks de veranderingen binnen het moederbedrijf. “De belangrijkste ontwikkeling is dat we nu een nieuwe structuur hebben in de directie van Renault. Met Luca de Meo hebben we een uitgesproken CEO. Hij gaat pas in juli aan de slag, maar we hebben tenminste een naam en een datum. Het belangrijkste element is dat Clotilde Delbon in de leiding actief blijft wanneer De Meo aantreedt. Dat is heel belangrijk, want dat betekent dat er continuïteit is. Dat wil zeggen dat alles wat we nu bespreken met Delbos ook zal gelden wanneer De Meo aantreedt."

Volgens Abiteboul waardeert de directie van Renault de publicitaire waarde van Formule 1. “Delbon is ook de CFO, de financiële baas, en is dus veel met cijfers bezig. Formule 1 kost veel, maar is ook een investering. Het gaat wat ons betreft de goede kant op. Het prijzengeld wordt beter, er komt een budgetplafond en de motorreglementen blijven stabiel. De cijfers zien er dus gezond uit. Ik heb daarom alle redenen om te geloven dat we voor de lange termijn blijven.”

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf