Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

"Actie Leclerc op Verstappen was meer dan alleen een race-ongeluk"

Charles Leclerc kreeg een storm van kritiek over zich heen na de Grand Prix van Japan, waarin hij Max Verstappen in de eerste ronde van de race van de baan kegelde. Net als velen spreekt voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers van een verwijtbare fout, maar van kwade opzet van de Monegask was volgens hem geen sprake.

Tom Coronel wist het niet zomaar zeker, hij wist het honderd duizend procent zeker: "Charles Leclerc heeft Max Verstappen opzettelijk willen piepelen en is daar door het uitblijven van een echt forse straf nog meer weggekomen ook", aldus de WTCR-coureur eerder in gesprek met RacingNews365.

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers wil zover eigenlijk niet gaan. "Ik vind dat ook geen logische gedachte, want hoe kun je nu zoiets bedenken als je zeker weet dat je daarbij je eigen auto ook beschadigt", aldus de sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix. Je gaat niet expres met je voorvleugel en voorwielen tegen de achtervleugel van iemand anders aan rijden, hopend dat je daar zelf geen schade aan overhoudt."

"Het is logisch dat je elkaar als Formule 1-coureurs zo min mogelijk ruimte wil geven, maar de analyse van Coronel gaat me in dezen iets te ver", vervolgt Lammers, die wel van een verwijtbaar incident spreekt: "Het was wel meer dan een race-ongeluk alleen."

"Leclerc moet zijn expertise gebruiken om ervoor te zorgen dat dit soort dingen niet gebeurt. Charles beschikt over die expertise, dus dit was gewoon onzorgvuldig van hem. Je kunt je afvragen of Leclerc nu zo dom was of zo slecht, maar in dit geval was hij gewoon onhandig. Maar goed, dit overkomt ons als coureurs allemaal weleens. Soms zijn we daarbij de aanstichter van het incident, soms het slachtoffer."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid terugblikken op de veelbesproken Grand Prix van Japan.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Japan 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Japan en alle verrichtingen van Max Verstappen.

16 reacties