Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Actiegroep rondom Formule 1 op Assen heeft grootse plannen: "Heel Nederland gaat dit zien"

Een groep ondernemers uit het noorden kondigt acties aan om de Formule 1 naar Assen te halen. In de komende weken zal heel Nederland iets gaan merken van deze acties.

De strijd om de Formule 1 naar Nederland te halen is nog in volle gang. Het circuit van Zandvoort lijkt de beste papieren te hebben om in 2020 een Nederlandse Grand Prix te organiseren, maar de regio Assen geeft niet zomaar op. Een groep noordelijke ondernemers slaat de handen ineen in een poging om Nederland in beweging te krijgen.

Een vijftigtal bedrijven heeft zich inmiddels aangesloten bij het initiatief van de stichting Grand Prix Assen. In de komende weken gaat heel Nederland iets merken van het initiatief om de Formule 1-race naar het TT Circuit te halen, kondigt mede-initiatiefnemer Niels Palmers aan. "Heel Nederland gaat dit zien. Ze krijgen het letterlijk via de brievenbus binnen", laat hij aan RTV Drenthe weten. Volgens de initiatiefnemers is het TT Circuit nagenoeg gereed om een F1-race te organiseren, terwijl Circuit Zandvoort voor miljoenen aangepast moet worden. Of het initiatief kans van slagen heeft valt te betwijfelen, maar Palmers wil sowieso de aandacht richten op het TT Circuit: "Als het niet lukt? Dan hebben we de aandacht in ieder geval weten te richten op Assen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"