Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Felipe Massa

'Advocaten Massa zetten serieuze juridische stap in terugwinnen F1-titel 2008'

Het advocatenteam van Felipe Massa heeft een eerste echte juridische stap gezet in het terugwinnen van de Formule 1-titel van 2008. Alle betrokken partijen, waaronder Ferrari, Alpine en ING, hebben een kennisgeving van bewaring van documenten gegeven, zodat eventueel 'bewijs' niet verloren raakt.

Massa Hamilton Brazil 2008
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Nadat er eerder in de week met wat losse flodders werden geschoten door aan Lewis Hamilton 'steun' te vragen in het veranderen van de uitslag van het Formule 1-kampioenschap in 2008, heeft het advocatenteam van Felipe Massa nu een serieuze stap gezet op juridisch niveau in de 'Crashgate-rel'.

Met het oog op Crashgate, een van de grootste F1-schandalen ooit, wil Massa de uitslag van de Grand Prix van Singapore in '08 schrappen. Hiermee verandert de einduitslag van het jaar, waarmee de Braziliaan wereldkampioen wordt en Hamilton dus niet. De uitslag veranderen na vijftien jaar lijkt echter een onbegonnen zaak: de beker is uitgedeeld en alles staat al langere tijd in de geschiedenisboeken.

Toch denken Massa en een leger aan advocaten een serieuze kans te hebben om de uitslag te veranderen, dat blijkt nu doordat ze ook daadwerkelijk een eerste juridische stap hebben gezet. De betrokken partijen hebben volgens Planet F1 een kennisgeving gekregen om álle relevante documentatie te bewaren en zo dus geen kostbaar bewijsmateriaal kwijt te raken.

De kennisgeving is verstuurd naar Ferrari (waar Massa voor reed), Alpine (toen Renault, hoofdrolspeler in het verhaal) en voormalig Renault-teambaas Flavio Briatore. Ook sponsor ING van Renault en andere voormalige prominenten zoals Pat Symonds en Steve Nielsen hebben de kennisgeving ontvangen.

Komt er een rechtszaak?

De advocaten van Massa willen op de hierboven genoemde manier voorkomen dat relevante informatie al dan niet bewust verdwijnt. Zo kunnen de documenten gebruikt worden in een eventueel gerechtelijk proces, waar de partij van de voormalig Formule 1-coureur al meermaals op zit te doelen.

Het veranderen van een F1-kampioenschap vijftien jaar na dato is echter ongekend. Als de wereldbeker is uitgedeeld, is het kampioenschap klaar, maar daar denkt het advocatenteam van Massa nu anders over. Met de eerste juridische stap lijkt het team toch echt een gerechtelijk proces te willen starten om de wereldtitel van 2008 van Hamilton naar Massa te brengen, wat laatstgenoemde enkelvoudig F1-kampioen maakt.

Zo ver is het echter nog lang niet. de kans dat Felipe daadwerkelijk de titel 'krijgt' wordt niet groot geschat na vijftien jaar en de tweede vraag is ook of hij de wereldtitel wel op deze manier moet willen. Dat er nu echter werk van wordt gemaakt in plaats van alleen 'vragen aan Hamilton' of hij meewerkt, lijkt nu duidelijk.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

28 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"