Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Afgekoelde Verstappen velt nogmaals oordeel over Norris-incident

Direct na de race reageerde Max Verstappen al op zijn crash met Lando Norris. Hoe kijkt de Nederlander ernaar als hij wat meer de tijd heeft gehad om de situatie terug te bekijken?

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Toen Verstappen in de wagen hoorde dat hij tien seconden tijdstraf kreeg als veroorzaker van de crash tussen hem en Lando Norris was hij duidelijk: "Dit slaat nergens op." Ook meteen na de race kon hij zich niet vinden in het feit dat hij als schuldige werd aangewezen door de stewards.

Enkele uren later kijkt de drievoudig wereldkampioen nog eens rustig terug op het voorval, dat ervoor zorgde dat zowel hij als Norris de zege kon vergeten. "Ik heb nu wat langer de tijd gehad om ernaar te kijken. De eerste acties van hem kwamen van ver en wat gebeurde, is gebeurd. Maar waar we elkaar raakten voelde het eerlijk gezegd alsof het wat onhandig was", zegt Verstappen op de Instagram-pagina van Red Bull.

"Als je in de wagen zit, denk je in eerste instantie: 'heb ik iets fout gedaan? Liet ik genoeg ruimte, de breedte van een halve wagen?' Je kunt natuurlijk altijd discussiëren over wat nu een breedte van een wagen is. Eerlijk gezegd denk ik dat ik die ruimte gaf, op de witte lijn. Je racet hard. Natuurlijk ga ik geen twee breedtes ruimte geven, want dat weet ik dat hij mij pakt bij de exit van de bocht. Je racet hard voor een overwinning. Zo hoort het ook te zijn. Als vrienden wil je elkaar natuurlijk niet raken en botsen. Het gebeurde vandaag en uiteindelijk is het ook gewoon onderdeel van het racen, hoewel het natuurlijk niet leuk is. We zijn beide teleurgesteld met de uitkomst", kijkt Verstappen terug. Die echter niet alleen stilstaat bij de crash met Norris.

"Vanuit onze kant moeten we ook kijken naar de hele race. We deden veel verkeerd, hadden twee slechte pitstops die ervoor zorgden dat we teruggeworpen werden en daarom moesten we ook echt vechten tot het einde. Want we hadden een goede voorsprong en we hadden een andere race kunnen hebben als we die beter uitgevoerd hadden. Dat zijn zeker enkele dingen om naar te kijken en volgende week beter te doen."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen