Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Afgewezen F1-team 'verklapt' publiek FIA-geheim

Meerdere partijen hebben een gooi gedaan naar toetreding tot de Formule 1. De FIA heeft het resultaat daarvan nog niets bekendgemaakt, maar toch 'verklapt' een van de partijen nu al hoe de vork in de steel zit.

Start Italy 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool
In totaal vier partijen hebben dit jaar een gooi gedaan naar toetreding in de Formule 1. Alhoewel er officieel nog niets is gecommuniceerd door de FIA, laat een van de partijen al weten afgewezen te zijn.

De ene partij, zoals Andretti, trad vaker in de media naar buiten toe dan de andere. Rodin was een van de partijen die zich meer op de achtergrond hield. Zij doorliepen het proces, maar ontvingen nul op rekest van de autosportbond, zo laat men woensdag middels een statement weten.

De Nieuw-Zeelandse autofabrikant benadrukt echter dat haar plannen wel degelijk goed genoeg waren. "We willen benadrukken dat het niet ons doel is om de FIA te bekritiseren of ervoor te zorgen dat de keuze wordt heroverwogen. We respecteren de uitkomst. Ons enige doel is om informatie te delen met het publiek, informatie waarvan wij vinden dat het publiek recht heeft om het te weten."

Hoe zagen de plannen eruit?

Rodin had verschillende plannen. Er waren gesprekken met Ferrari over een motordeal, terwijl men in haar inschrijving had aangegeven een van de twee F1-zitjes te reserveren voor een vrouwelijke coureur.

"In Nieuw-Zeeland hebben we Liam Lawson, Jamie Chadwick en Louis Sharp al laten testen met een F3-bolide en met onze eigen Rodin FZed-bolide, vergelijkbaar met F2-materiaal. Jamie deed het exceptioneel goed en als ze beschikbaar was geweest hadden we er niet aan getwijfeld om haar in onze F1-bolide plaats te laten nemen."

Aangezien de fabrikant eigenaar is van Carlin, dat raceteams heeft in alle opstapklassen richting de F1, dacht men een streepje voor te hebben. "Ons programma biedt een directe weg richting de Formule 1, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Andretti."

Hoe men het enorme inschrijfbedrag, van honderden miljoenen, had opgehoest? Oprichter David Dicker had daar garant voor moeten staan. Zijn vermogen wordt geschat op meer dan een miljard dollar.

Andretti succesvol

Tot slot 'verklapt' Rodin iets dat nog niet bevestigd is door de FIA, maar inmiddels wel al publiekelijk bekend lijkt te zijn. Van alle inschrijvingen zou alleen het Amerikaanse Andretti zijn geaccepteerd. Andere inzendingen zouden ook vriendelijke naar de prullenbak zijn verwezen door de mondiale autosportbond.

"Gefeliciteerd Andretti dat jullie inschrijving wel succesvol is geweest. We waarderen de kans die we van de FIA hebben gekregen via dit proces. Wij zullen ondertussen de grenzen in de autosport blijven verleggen in onze zoektocht naar excellentie."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

42 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff