Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Afwijkende strategieën Verstappen en Mercedes waarschijnlijk in GP Spanje

Als de lichten ten teken van de start van de Grand Prix van Spanje straks doven, zal Max Verstappen waarschijnlijk een andere strategie volgen dan Mercedes. De Pirelli-banden die de verschillende coureurs nog over hebben, lijken dat te verklappen.

Verstappen Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Wat Pirelli betreft is het zo klaar als een klontje dat vanmiddag een tweestopper de snelste route is naar de finish. Daarvoor geven de Italianen twee redenen op. De eerste is dat er relatief weinig tijd verloren wordt in de pitstraat, de andere is dat de harde banden, die zich zouden kunnen lenen voor een éénstopper, te langzaam zijn.

Pirelli gaat dus uit van tweestoppers, waarbij het merendeel van de coureurs de harde banden link zal laten liggen. Dat betekent dat de coureurs die starten op zachte banden sowieso een keer naar de medium banden moeten wisselen. Dat treft, want zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben een nieuwe set medium banden achter de hand (zie schema hieronder).

Echter, daarna lopen de opties voor Verstappen en de Mercedessen uiteen. De Red Bull-coureur heeft dan enkel nog een nieuw setje zachte banden over (de harde compound even buiten beschouwing gelaten), terwijl Mercedes enkel nog gebruikte banden over heeft. Verstappen lijkt dus te gaan voor twee stints op de zachte banden, in welke volgorde dan ook, terwijl Mercedes voor twee stints op de medium banden lijkt te gaan. De zachte banden hebben immers al een kortere levensduur, om daar dan ook nog gebruikte banden van aan te spreken, is onwaarschijnlijk.

			© Pirelli
	© Pirelli

En daarin ligt een klein voordeel voor Red Bull. Immers, Mercedes zal waarschijnlijk een keer naar gebruikte banden wisselen. Red Bull daarentegen kan ook zonder harde banden aan te spreken de race op volledig nieuwe banden afwerken, waarbij ze nog de keuze hebben wanneer ze Verstappen op de nieuwe zachte banden gaan zetten, in de tweede of in de derde stint.

Mogelijk zal Verstappen zo lang mogelijk de strategie van Mercedes volgen, om in de slotfase aan te zetten op de zachte banden. Bijkomend voordeel is dat hij op dat in theorie snelste rubber in combinatie met een legere tank dan tevens een gooi kan doen naar de snelste raceronde.

Wat zo goed als zeker is, is dat Max Verstappen in de strijd met het Mercedes-tweetal op zichzelf is aangewezen. Rugdekking van Sergio Perez is ver weg na zijn tegenvallende achtste plaats in de kwalificatie. Twee tegen één dus. Een ongelijke, maar niet op voorhand al verloren strijd.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize GP Spain

Wie wint de GP van Spanje 2021?

Speel mee en win een F1 Red Bull Racing Playseat t.w.v. € 1199, aangeboden door Slajeslag.nl

Speel mee

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf