Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Afzwaaiende Gasly dankbaar voor 'mislukt' Red Bull-avontuur

Binnen de Red Bull-familie kende Pierre Gasly hoogte-, maar zeker zeker ook dieptepunten, waaronder ook zijn demotie van Red Bull naar AlphaTauri. Hij heeft echter nergens spijt van. Sterker nog, hij is dankbaar voor hoe alles is gelopen.

Pierre Gasly benadrukt nu hij over is gestapt naar Alpine dat hij nergens spijt van heeft gedurende zijn periode bij Red Bull. In 2019 werd hij van Toro Rosso (het huidige AlphaTauri, red.) overgeheveld naar Red Bull, maar na aan half seizoen naast Max Verstappen werd hij vanwege tegenvallende resultaten alweer teruggezet. Bij AlphaTauri krabbelde hij weer op en werd hij een echte teamleider. Al die tijd maakte hij er geen geheim van terug te willen keren bij de hoofdmacht, maar daar kwam het niet van. Gevraagd of hij terugkijkend op zijn jaren binnen Red Bull spijt heeft van gemiste kansen, antwoordt hij ontkennend. "Nee, allesbehalve. Dit was nu eenmaal mijn carrière en mijn verhaal met Red Bull. Ik denk dat alles is gegaan zoals het was voorbestemd. Ik heb een hoop geleerd en ik ben zeker sterker geworden. Ik ben nu een veel betere coureur dan ik was", aldus de Fransman ten overstaan van onder andere RacingNews365 . "Als ik de persoon ben die ik vandaag de dag ben door de ervaringen die ik hier heb gehad, dan zou ik daar niks aan willen veranderen. Ik ben nu 26 jaar oud en elk jaar word ik beter. Ik ben als een goede fles wijn", zo grapt hij." "Ik ben gewoon dankbaar voor wat er allemaal is gebeurd. Het had allemaal ook anders kunnen lopen, maar uiteindelijk is het op deze manier gegaan en als gevolg daarvan heb ik veel geleerd."

Mooiste momenten?

Gasly, die natuurlijk zijn verrassende AlphaTauri-zege in de GP van Italië aanwijst als zijn hoogtepunt, geeft aan dat zijn jaren bij Red Bull Racing hem gevormd hebben. "Die tijd is voor goed geweest om te begrijpen wat ik als coureur nodig heb. Ik heb nu een veel beter beeld van wat ik wil. Ik kwam heel groen bij het team, zonder een duidelijk richting, zonder een duidelijk beeld van wie ik ben en zonder te weten wat ik nodig heb." "Nu weet ik dat wel. Ik weet wat mijn rijstijl is en hoe ik het maximale uit mezelf kan halen. Ik heb veel geleerd de afgelopen vijf jaren, maar uiteindelijk zijn de beste herinneringen altijd gekoppeld aan de goede resultaten."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'