© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Agressieve bandenkeuze Max Verstappen voor GP België

03 aug. 2017 13:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull Racing heeft een sterk afwijkende bandenkeuze gemaakt voor de Grand Prix van België. Max Verstappen en Daniel Ricciardo kiezen voor een aanvallende bandenstrategie.

Max Verstappen in de aanval met ultrasoft banden

Bandenleverancier Pirelli heeft de soft, supersoft en ultrasoft banden meegenomen naar Spa-Francorchamps. Alle teams krijgen de beschikking over dertien sets en moeten daarbij minimaal één set per compound kiezen.

Max Verstappen kiest ervoor om liefst negen sets van de ultrasoft banden mee te nemen, drie sets van de supersoft en slechts het ene verplichte setje van de soft banden. Teamgenoot Daniel Ricciardo volgt dit voorbeeld. De concurrentie van Mercedes en Ferrari hanteert duidelijk een andere strategie. 

Vettel en Raikkonen hebben namens Ferrari zeven setjes van de ultrasoft, drie sets van de supersoft en liefst drie sets van de softs. Bij Mercedes hebben Hamilton en Bottas slechts zes setjes van de ultrasoft banden en kiezen ze respectievelijk voor vier en drie setjes van de soft banden en drie en vier sets van de supersoft.

Het is voor het eerst dit jaar dat de verschillen tussen de teams zo groot zijn in het geselecteerde Rubber.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen