Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Agressieve Piastri betaalt hoge prijs voor 'overdreven' actie

Hij pushte te hard, en betaalde direct de prijs. Tijdens VT2 op Zandvoort verloor Oscar Piastri de macht over het stuur en crashte hij in de Hugenholtzbocht. Een fout die hem duur kwam te staan, maar het is Daniel Ricciardo die echt de hoofdprijs mag aftikken.

Terwijl zijn teamgenoot Lando Norris tijdens de tweede vrije training van de DutchGP de snelste tijd reed, moest Oscar Piastri vanuit de pitbox toekijken. Tijdens VT2 verloor hij de macht over zijn MCL60 en belandde hij in de muur bij de Hugenholtzbocht. Daniel Ricciardo zag dit niet op tijd en vloog er ook af. Bij hem resulteerde dit in een nare botbreuk, waardoor hij er de rest van het weekend niet meer bij zal zijn. Reserverijder Liam Lawson zal het stuurtje bij AlphaTauri overnemen.

"Vooral in die bocht betaal je een grote prijs als je een beetje overdrijft"

Dan heeft Piastri nog de mazzel dat alleen zijn auto beschadigd is geraakt. Al zadelt hij hiermee zijn monteurs wel met veel werk op, wat hij zelf ook toegeeft na de tweede vrije training. "Het is gewoon jammer dat ik de jongens een enorme hoeveelheid werk geef vannacht, maar ik probeer morgen terug te komen en een goede dag te hebben. Ik zal proberen het niet meer te doen en te kijken wat we met de rest van het weekend kunnen doen. Het was duidelijk een goede dag aan Lando's kant, en ik denk dat ik me voor de crash ook al goed voelde in de auto. Het tempo zag er redelijk goed uit op de harde band." Over de crash zegt hij het volgende: "Ik ging er een beetje te hot in, probeerde een beetje agressief naar binnen te sturen en kwam toen helaas in de muur terecht en dat is jammer." Dit is de eerste keer dat de jonge Australiër een flinke crash heeft in de koningsklasse. "Een crash had denk ik op een gegeven moment wel moeten gebeuren. Dat wil je natuurlijk nooit, maar ja, ik pushte gewoon een beetje te hard en hier betaal je de prijs daarvoor. Vooral in die bocht betaal je een hoge prijs als je het een beetje overdrijft." Toch gelooft hij op een goede afloop van het weekend. "Ik denk dat we zaterdag vol vertrouwen de baan op kunnen. Ik heb duidelijk nu wat minder ronden gereden, en ik moet waarschijnlijk nog wel wat leren voor morgen, maar het is zeker bemoedigend dat de auto er snel uitziet", aldus de McLaren-coureur.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel