Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aitken: 'Ik sta klaar om Carlos Sainz te vervangen'

Jack Aitken staat klaar om Carlos Sainz te vervangen bij Renault als hij wordt opgeroepen door Red Bull. Daarvoor moet hij wel een succesvolle Formule 2-campagne afwerken.

Renault-reservecoureur Jack Aitken begint dit seizoen aan zijn eerste volledige Formule 2-seizoen in dienst van ART. De Brits-Koreaanse coureur durft echter al te dromen over een plek in de Formule 1 in 2019. "Als Carlos Sainz door Red Bull wordt teruggehaald en ik presteer goed in de Formule 2, ben ik een logische kandidaat voor het zitje bij Renault in 2019" , aldus Aitken. Wat 'goed presteren' volgens Renault inhoudt, weet Aitken zelf eigenlijk ook niet: "Het is heel moeilijk om dat in cijfers uit te drukken. Renault heeft niet gezegd 'je moet dit en dit presteren om kans te maken op een zitje'. Ze weten hoe fel de competitie is in de Formule 2, dus weten mijn prestaties echt wel op waarde te schatten."

Omdat Aitken afgelopen donderdag zijn superlicentie heeft ontvangen, verwacht hij dit seizoen tijdens een testsessie in te mogen stappen in de RS18: "Ik heb de auto al aan de tand gevoeld in de simulator, maar technisch gezien ben ik klaar voor het echte werk. Ik hoop na de Grand Prix van Spanje of Hongarije in te mogen stappen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"