Akkoord over nieuwe Formule 1-regels voor 2019

17 apr. 2018 21:25 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1-teams zijn akkoord over de eerste nieuwe F1-regels voor 2019. Vandaag werd overeenstemming bereikt over een aantal veranderingen tijdens de vergadering van de Strategy Group.

Strategy Group akkoord over nieuwe F1-regels 2019

Tijdens de bijeenkomst van de Strategy Group en F1 Commissie vandaag in Parijs is men tot een akkoord gekomen over een aantal nieuwe F1-regels voor 2019.

De teams mogen vanaf volgend seizoen meer brandstof verbruiken. De brandstoflimiet gaat met 5 kilo omhoog van 105 kilo naar 110 kilo. Dit moet ervoor zorgen dat fabrikanten die een minder zuinige motor hebben minder aan brandstofsparen hoeven te doen tijdens de race.

De tweede verandering is dat het gewicht van de coureurs nu geen onderdeel meer uitmaakt van het minimum gewicht van de auto. Er komt een minimumgewicht van 80 kilo voor alle coureurs inclusief stoel. Coureurs die lichter zijn krijgen een ballast gewicht onder de stoel gemonteerd. Zo zijn zwaardere coureurs niet langer in het nadeel ten opzichte van lichtere coureurs.

Verandering nummer drie is dat alle coureur biometrische handschoenen dragen. Dit vanuit veiligheidsoogpunt en om informatie te verzamelen die nuttig is bij de hulp tijdens ongevallen.

Over de nieuwe aerodynamica voor 2019 is nog geen akkoord bereikt. Het inhaalprobleem stond op de agenda, maar ligt gevoelig bij de teams. Eind april wordt er verder gesproken over dit onderwerp.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen