Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Akkoord over nieuwe Formule 1-regels voor 2019

De Formule 1-teams zijn akkoord over de eerste nieuwe F1-regels voor 2019. Vandaag werd overeenstemming bereikt over een aantal veranderingen tijdens de vergadering van de Strategy Group.

Tijdens de bijeenkomst van de Strategy Group en F1 Commissie vandaag in Parijs is men tot een akkoord gekomen over een aantal nieuwe F1-regels voor 2019. De teams mogen vanaf volgend seizoen meer brandstof verbruiken. De brandstoflimiet gaat met 5 kilo omhoog van 105 kilo naar 110 kilo. Dit moet ervoor zorgen dat fabrikanten die een minder zuinige motor hebben minder aan brandstofsparen hoeven te doen tijdens de race. De tweede verandering is dat het gewicht van de coureurs nu geen onderdeel meer uitmaakt van het minimum gewicht van de auto. Er komt een minimumgewicht van 80 kilo voor alle coureurs inclusief stoel. Coureurs die lichter zijn krijgen een ballast gewicht onder de stoel gemonteerd. Zo zijn zwaardere coureurs niet langer in het nadeel ten opzichte van lichtere coureurs.

Verandering nummer drie is dat alle coureur biometrische handschoenen dragen. Dit vanuit veiligheidsoogpunt en om informatie te verzamelen die nuttig is bij de hulp tijdens ongevallen. Over de nieuwe aerodynamica voor 2019 is nog geen akkoord bereikt. Het inhaalprobleem stond op de agenda, maar ligt gevoelig bij de teams. Eind april wordt er verder gesproken over dit onderwerp.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi