Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Al Attiyah zet reuzenstap richting eindzege Dakar Rally

Als er morgen geen gekke dingen meer gebeuren in de laatste korte etappe van de Dakar Rally, is Toyota's Nasser Al Attiyah de grote winnaar van 's werelds zwaarste rally. Vandaag deed de man meer dan genoeg om zijn leidende positie te consolideren.

Het was voor Al Attiyah vandaag, en eigenlijk als sinds enkele dagen, vooral zaak om uit de problemen te blijven. De leiding in het klassement had hij immers redelijk stevig in handen en verstevigde hij vandaag bovendien door er met de etappezege vandoor te gaan.

Lange tijd leek het daar overigens niet op. Het was Sebastien Loeb die vanaf de eerste kilometer het tempo aanvoerde, maar helaas voor hem niet meer in de laatste kilometers. In de laatste sector verloor hij veel tijd door een gebroken tussenas en daarmee bleef de top twee van het klassement (Loeb stond derde) in stand.

Drama was er voor de nummer vier in het klassement, waardoor daar ook geen enkel dreiging voor Al Attiyah vanuit ging. Dakar-legende Stephane Peterhansel moest opgeven na een crash, waardoor de mannen achter hem een plekje opschuiven. Ook de nummer vijf, Cyril Despres kende geen beste etappe. Op het moment van schrijven is hij nog niet binnen, aangezien hij over de kop is geslagen en assistentie nodig had om weer op weg te kunnen.

Na het uitvallen van Bernhard ten Brinke was Erik van Loon op de 28ste plaats de best geklasseerde Nederlander bij de auto's. De Toyota-coureur kende een redelijke dag, waarop hij voortdurend rond de vijftiende positie opereerde.

Breaking 'Wolff en Stroll nemen F1-team Mercedes over'