Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alain Prost: 'Formule 1 ziet er te gemakkelijk uit'

Viervoudig wereldkampioen Alain Prost vocht in zijn tijd menig gevecht uit met zijn eeuwige rivaal Ayron Senna. De auto's van toen waren volgens de Fransman een stuk lastiger te besturen dan de huidige Formule 1 auto's.

"Het is een stuk eenvoudiger om met de huidige Formule 1 auto's te rijden," aldus Prost tegenover Sky Sports F1. Om oude tijden te laten herleven is er volgens Prost minder aerodynamica nodig en moeten de nieuwe Formule 1 bolides meer mechanische grip krijgen. Zijn collega Niki Lauda is juist van mening dat de Formule 1 niet te veilig moet worden. "Natuurlijk staat veiligheid voorop maar we moeten niet gaan overdrijven want dan verliest het publiek haar interesse."

Prost denkt juist dat het publiek het idee heeft dat de Formule 1 te gemakkelijk is geworden en daardoor afhaakt. "Formule 1 ziet er tegenwoordig niet meer zo bijzonder uit. Het publiek denkt dat het te eenvoudig is geworden maar dat klopt niet. Als je de onboardbeelden ziet dan zie je dat de techniek ontzettend goed is geworden. Het ziet er haast net zo uit als dat je aan het racen bent op een Playstation."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie