Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Albers voorspelt nieuwe teamgenoot Verstappen

Sergio Perez heeft officieel nog een Red Bull-contract tot en met het einde van 2026, maar de laatste weken nemen de geruchten omtrent zijn toekomst toch weer toe. Zal Red Bull dan toch naar een nieuwe teamgenoot voor Max Verstappen kijken? Christijan Albers vindt dat nog niet zo'n gek idee.

Verstappen SQ Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het einde van het seizoen van 2024 komt steeds dichterbij en dat betekent ook dat de teams zich steeds vaker gaan richten op volgend jaar, al konden de meeste teams eerder dit jaar al een belangrijke taak afstrepen. De meeste rijdersduo's voor 2025 zijn namelijk al bekend. Bij Visa Cash App RB (RB) is er nog een plekje vrij, net als bij Stake F1. Daardoor lijken alle puzzelstukjes inmiddels op de juiste plek te liggen. Toch is dat bij Red Bull nog niet helemaal het geval, want daar wordt nog altijd nagedacht over de meest ideale samenstelling. 

Het is al zeker dat Max Verstappen bij Red Bull blijft en ook Yuki Tsunoda is al zeker van zijn stoeltje bij RB voor volgend seizoen. Over de twee overgebleven stoeltjes is echter nog maar weinig duidelijk. Sergio Perez heeft officieel gezien nog een contract tot en met 2026, maar de laatste tijd ontstonden er toch weer geruchten over zijn Red Bull-toekomst. Daniel Ricciardo staat inmiddels niet meer als kanshebber op het Red Bull-lijstje, maar Liam Lawson krijgt daardoor wel de kans om dit seizoen nog aan te tonen dat hij wél op dat lijstje hoort.

Een lastige kwestie voor Red Bull dus, al laat Christijan Albers bij Viaplay weten dat hij denkt dat de oplossing eigenlijk dichterbij is dan men bij het team denkt. "Als ik Christian Horner en Helmut Marko was, zou ik Lawson nu opleiden om hem straks als vervanger van Perez bij Red Bull in de auto te zetten. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de eerste dag in Austin. Hij heeft daar totaal geen ervaring, maar rijdt naar buiten en zit maar een kleine tiende achter Tsunoda. Als je dan een Franco Colapinto, die het super goed doet, gaat vergelijken met Alexander Albon, die staat er zes tienden achter." 

"Dat verschil zie je dan wel. Lawson is gewoon echt een natuurtalent, hij pakt het allemaal gelijk op en hij staat er meteen. En als je zijn interviews een beetje analyseert, ziet dat hij zichzelf niet aan het verkopen is als een coureur die het allemaal zomaar even doet alsof het niks is. Dat vind ik ook heel goed van hem. Hij pakt het voorzichtig aan en legt uit dat er een vergelijkingspunt is waar hij zich aan moet kunnen meten, maar zegt niet dat hij er wel even voorbij gaat."

Volgens Albers is vooral die houding heel belangrijk met het oog op zijn toekomst bij Red Bull. "Die houding is echt heel belangrijk en dat hij nu ook een beetje in die underdog-positie blijft zitten. Maar het is echt een megatalent en ik zie hem volgend jaar echt wel verschijnen bij Red Bull, naast Verstappen."

Bekijk hieronder de volledige video!

Praat mee!

Viaplay
x
Column McLaren slaat enorme flater met Red Bull-aantijgingen