Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon begint met P5 bij Red Bull: "Tevreden, maar nog volop ruimte voor verbetering"

Alexander Albon wist zijn allereerste F1-race voor Red Bull als vijfde te beëindigen. Een resultaat dat als een opsteker mag gelden, te meer omdat de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen van achteraf moest starten.

Albon Belgie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De race van Alexander Albon kwam in de tweede helft helemaal tot leven. Op zijn zachte banden stormde hij naar voren en liet hij met enkele fraaie inhaalacties zijn concurrenten achter zich. Een vijfde plaats op een kleine anderhalve minuut achterstand van winnaar Charles Leclerc betekende direct zijn beste resultaat in de Formule 1.

"Ik ben redelijk tevreden over mijn race. Tijdens de wedstrijd had ik in de eerste stint wat moeite met mijn banden, maar op de zachtere band voelde de auto beter aan en wist ik met wat moves door het veld naar voren te komen", blikt de coureur terug ten overstaan van RacingNews365.

"Het was een leuke race, maar er zijn nog wel wat punten waaraan we moeten werken. Ik heb nog meer tijd in de auto nodig, maar weet dat ik mezelf nog kan verbeteren. Ten opzichte van de vrijdag voelde ik me al beter thuis in de auto. Er zijn nog wat punten die nog niet honderd procent comfortabel voor me zijn."

Albon reed de eerste twaalf Grands Prix dit seizoen voor Toro Rosso en stapte zonder testdagen in de Red Bull. " Het is even lastig om de rijstijl van Toro Rosso te doorbreken en alle eigenschappen van de Red Bull te leren. Iedereen kan hard rijden in een auto, maar het draait uiteindelijk om de details om de laatste tienden te winnen. Daarvoor moet je de auto beter leren kennen, niet alleen qua rijstijl, maar ook qua setup."

Met medewerking van Joe van Burik.

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"