Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Albon dik tevreden met GP-weekend Singapore: "Veel progressie gemaakt"

Alexander Albon is de Grand Prix van Singapore als zesde gefinisht. De Red Bull-coureur zat vrijwel de gehele race achter Valtteri Bottas, maar wist de Fin niet voorbij te komen. Na de race kijkt hij in gesprek met RacingNews365 terug op een geslaagd GP-weekend.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Daardoor eindigde Alexander Albon op dezelfde plaats als hij was gestart, maar volgens de Red Bull-coureur is dat op het Marina Bay Street Circuit niet heel raar: "De Grand Prix van Singapore is zo'n typische race waar het heel lastig is om in te halen", zo verklaart hij na afloop van de race tegenover RacingNews365. "Volgens mij heeft de top zes elkaar op de baan niet ingehaald, dus dat zegt wel genoeg."

"Voor mij persoonlijk was het een lastige race, maar uiteindelijk ben ik wel tevreden met mijn zesde plaats. Ik heb voornamelijk tegen de achtervleugel van Valtteri Bottas aangekeken. Samen met het team heb ik geprobeerd om hem via een pitstop en met behulp van de langzamere auto's in te halen, maar helaas is dat me niet gelukt. Mercedes was vandaag vrij snel, maar ze hebben tegelijkertijd ook veel hun banden gespaard."

Al met al kijkt de Brits-Thaise coureur tevreden terug op zijn eerste Grand Prix-weekend in Singapore en zijn derde in de Red Bull-bolide: "Als ik het verschil tussen de vrije trainingen en de race bekijk, dan zie ik goede progressie, dus dat is heel positief", aldus Albon.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

7 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem