Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon: "Het wordt lastig om direct snel te zijn"

Alexander Albon maakt in maart zijn Formule 1-debuut als het circus neerstrijkt in Melbourne, Australië. Daar wacht hem naar eigen zeggen een grote uitdaging.

Het is in gesprek met Formule1.nl dat Alexander Albon gevraagd wordt wat voor hem de grootste uitdaging van 2019 gaat worden: "Mijn grootste uitdaging ligt in direct snel willen en moeten zijn. Ik heb immers nog nooit in een Formule 1-auto gereden en ik heb maar vier wintertestdagen in Barcelona tot mijn beschikking."

"Heel veel meer tijd is er niet om me voor te bereiden op het seizoen, terwijl de auto's natuurlijk behoorlijk anders zijn dan de Formule 2-auto's die ik gewend ben. Ik moet dus in korte tijd de auto leren kennen en op snelheid zien te komen." Dat Albon nog niet in een Formule 1-auto heeft gezeten wil natuurlijk niet zeggen dat de voorbereidingen voor 2019 nog niet zijn begonnen: "Ik heb enkele scans gehad en mijn nek, uithoudingsvermogen en bloed zijn al getest. Ik probeer met name mijn nek nu al zoveel mogelijk te trainen", vervolgt Albon, die weet waar hij het allemaal voor doet. "Het wordt fysiek zwaar, dus ik richt me momenteel volledig op het fit worden. Ik heb mijn personal trainer voortdurend om me heen en samen met hem zet ik alles erop om in Melbourne topfit te zijn.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024