Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Albon kan voorgangers zoals Verstappen evenaren"

Toro Rosso heeft met Alexander Albon een absolute Formule 1-rookie aangetrokken voor 2019. De teamleiding denkt dat de Brits-Thaise coureur het nog ver kan gaan schoppen.

"We hebben al wel veel simulatorwerk gedaan met Alexander. Zijn allereerste kennismaking met een Formule 1-auto was de filmdag met onze nieuwe auto in Misano, toen heeft hij maar eventjes kunnen rijden, al ging dat wel goed", zo legt de nieuwe technisch directeur van Toro Rosso, Jody Egginton, uit aan onder meer RacingNews365 .

In zijn allereerste testrondje op het circuit van Barcelona spinde de 22-jarige Albon van de baan. Dat was echter niet zijn eigen schuld, aldus de technisch directeur: "Dat kwam ook door een instelling van de engineers. Zijn progressie is zo sterk, de long runs gingen heel goed. Mijn verwachtingen heeft hij al overtroffen en we zijn heel blij met hem." In Daniil Kvyat heeft Albon een behoorlijk ervaren teamgenoot naast zich. De 24-jarige Rus reed tussen 2014 en 2017 al 74 Grands Prix voor Toro Rosso en Red Bull. Toch voorziet Egginton geen problemen om Albon in korte tijd klaar te stomen voor de Grand Prix van Australië. "We hebben altijd met jonge coureurs gereden. Vooraf geven we de belangrijkste zaken mee, zoals bandenmanagement en de verschillende in brandstofniveaus. We gaan niet zeggen dat ze elke race punten moeten scoren, zeker wat betreft Alex. Maar je ziet in de test al dat Daniil een goede referentie biedt. Hopelijk pushen ze elkaar en de auto." Het feit dat Toro Rosso ook onder meer Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Max Verstappen klaarmaakte om door te groeien in de Formule 1, is volgens Egginton een signaal voor Albon: "Als we kijken naar zijn voorgangers en weten wat zij bij ons konden, dan verwacht ik dat Alex dat zeker kan evenaren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"