Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Albon kijkt reikhalzend uit naar speciale 'thuisrace' in Singapore

De vijftiende Grand Prix van het seizoen vindt plaats in Singapore. Voor Alexander Albon, die in de zomer de overstap maakte van Toro Rosso, is het zijn derde raceweekend in dienst van Red Bull. De Brits-Thaise coureur heeft nog nooit op het stratencircuit geracet, maar heeft wel al veel verhalen gehoord.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste twee Grands Prix-weekenden van Alexander Albon na zijn transfer van Toro Rosso naar Red Bull verliepen niet slecht. In België vocht hij zich vanaf de achterkant van de grid naar een knappe, vijfde plaats en in Monza moest hij het met een zesde plaats stellen. Onder het kunstmatige licht in Singapore hoopt de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen dat hij die prestaties volgend weekend kan overtreffen.

"Singapore is na de zomerstop de eerste race buiten Europa en ik kijk er erg naar uit. Het Marina Bay Street Circuit is voor mij een geheel nieuw circuit en het zal voor mij eveneens de eerste keer in mijn leven zijn dat ik in Singapore ben, dus ik ben erg benieuwd. Ik heb al van veel andere coureurs verhalen gehoord dat het fysiek gezien een van de zwaarste weekenden is, omdat de race heel lang en de luchtvochtigheid erg hoog is"

"Daarnaast is het een stratencircuit, wat betekent dat elke fout hard wordt afgestraft. Het wordt een leuk weekend, zeker aangezien ik nog nooit op een vergelijkbaar circuit heb geracet. Singapore is bovendien een soort van thuisrace, omdat het de race is die het dichtste bij Thailand ligt. Daarom zal er veel familie en zullen er ook veel van mijn sponsors aanwezig zijn om mij aan te moedigen, wat het komende raceweekend alleen maar meer speciaal zal maken", aldus Albon.

3 reacties